torsdag 8 november 2012

VÅRAT STORA HALLOWEEN DESSERTBORD

Nu äntligen har jag haft tid att gå igenom och fixa med alla (710) bilderna vi tog på årets halloweenfest. Vi hade ju som ni säkert redan läst massor av gånger nu, 10 års jubileum och de ville vi fira ännu mer än vanligt och slå på stort. Vanligtvis brukar vi (när ni läser ni så menar jag mig och min syster då det är vi som är festarrangörerna) bjuda på 3 rätters men nu gjorde vi ett stort dessertbord eller buffebord kanske passar bättre då de inte bara var desserter utan faktiskt några varmrätter också :)) Eftersom vi ville ha med så mycket som möjligt och vet att alla alltid "klagar" på att de alltid är så mycket att välja på och så stora desserter så valde vi att ha ett litet "mini-tema" och gjorde allt på bordet väldigt smått. Det blev väldigt uppskattat och jag tror faktiskt att alla gäster orkade en av varje grej utan att bli så där jobbigt proppmätt :)

Tror vi la ner ca 50 timmar bara på maten/desserterna och då har jag inte räknat med all tid de tog att "tapetsera" alla väggar, duka, ordna med massa lekar och förberedelser, pynta trädgården med gravstenar och hänga upp ett fullstort skelett i trädet, och all tid som gått åt att googla och shoppa på nätet mm. Ca 4000 kostade denna halloweenfesten men de var de värt då det blev så fint och vi hade så sjukt roligt, och de tråkiga är att festen alltid tar slut så himlans fort och man funderade ibland på om de var värt all den tid och energi man lagt ner men när man dagen efter fick höra vad alla gästerna tyckte så var de helt klart värt de och jag längtar redan tills nästa år! Planeringarna är redan i gång :))

Det som fanns på vårat bord var:
Avhuggna fingrar
Tomat och paprikasoppa
Minimorötter
Körsbärstomater
Läskigt godis i form av vampyrtänder, dödskallar, ormar och råttor

Vissa av dessa grejerna är länkade till ett eget inlägg där recept, tillvägagångssätt och i vissa fall steg för steg beskrivning finns, klicka på namnet för att komma dit.Egengjorda flasketiketter på miniflaskor och panacottor i snapsglas
Piroger i form av pumpa
Gjorde fingrarna några timmar före och de blev jättefina men så skulle jag värma på dom i micron strax före vi ställde fram allt och glömde helt av dom så därför ser de ut som de sprängdes och de flesta naglar hade pluppat ut och gick då inte att sätta tillbaks men tur de smaka som vanligt iaf :)
Mumiepizzor
Små söta chokladbitar, en stor favorit bland barnen
Även dessa små popcornboxar blev en stor hit bland barnen
Tomat och paprika soppa
Massa läskigt godis på hela 2kg
Läskiga chokladfingrar. De figurerna som syns på bordet har jag målat (såkallat kallborstning) för flera år sen.
Minicupcakes
Budapest spökbakelser
Vid sidan om buffebordet står en kittel och ryker, väldigt häftigt i verkligheten. Även den var många år sen jag köpte. Har ju som sagt mer halloweensaker än julsaker då jag älskar halloween :))
Så här såg bordet ut när vi dukat upp :)
Å till sist bjuder jag på en gruppbild på alla deltagare :) Jag och min familj är "familjen pumpa", och tmina tjejer var givetvis dom sötaste pumporna någonsin =)

4 kommentarer:

 1. Wow, vilket fint halloweenparty!!

  SvaraRadera
 2. OMG, vilket bord! Så mycket du har fixat! Både maten och lokalen ser helt fantastiskt ut!

  SvaraRadera
 3. oj vilket dessertbord.mycket planering kan ja tänka,men grymt imponerande.ja vill oxå komma på ert party,ser ut som ni haft riktigt kul och framför allt ätit en massa gottesaker
  a sötaste pumporna :D

  SvaraRadera
 4. Tack snälla ni :)) "Lokalen" är vårat vardagsrum som vi tömt helt på både möbler, tavlor, gardinstänger och varenda lilla skruv så bara de tog ju lite tid också ;)

  SvaraRadera