måndag 19 november 2012

Steg för steg beskrivning på Bebissäng

Har några gånger gjort doptårtor med bebisar på olika liknande bäddar och jag har fått massvis med mail och förfrågningar om hur jag gjort sängen. Så nu när jag gjorde 3 till så passade jag på att ta kort under tiden så att ni enkelt kan se hur jag gjort sängen :)
Du behöver:
Sugarpaste
Skärverktyg
Kavel
Pensel
Vaxduk
Vatten eller ätbart lim
Evt verktyg som gör snören
 

1. Ta en bit sugarpaste, beror ju på hur stor säng du vill ha men min bit vägde ca 110gram och är perfekt till Pme bebisen (blir ca 5x8cm). Knåda den och forma den till en rektangel, använd bordets kanter till att fixa till kanterna så den blir rak och fin. De gör inte så mycket om den inte är helt slät på kanterna för de kommer ändå att döljas. Lägg den på en vaxduk eller bricka med plastfolie på så är de lättare att få loss den när den är klar!

2. Ta en liten bit sugarpaste och kavla ut en lång smal remsa så tunt du kan, ca 50cm behövs till denna storleken. Skär den i ca 1,5 cm, ett multiribbon verktyg underlättar verkligen men annars skär man bara med en pizzaslizer, kniv eller liknande.

3-4. Vecka hela bandet med hjälp utav fingrarna, det behöver inte vara fina jämna veckar över hela utan de kan gott och väl vara lite ojämnt. De är lättare att få till fina veck om remsan är tunt kavlad!

5-6. Nu är de dags att limma fast remsan längst ner på bädden. Man kan använda ätbart lim givetvis men de räcker med vanligt vatten som penslas på längst ner runt om hela bädden. Sen är de bara att sätta fast den veckade remsan runt om.

7. Remsan kan vara lite för lång och de är nästan bättre de än att den inte räcker till. Skär bara av den med ett lämpligt modelleringsverktyg när du ser exakt hur lång remsan ska vara.

8. När remsan är fastlimmad, tryck till kanten längst upp längst med hela så den är smal upptill och står ut som en kjol längst ner.

9. Den ska vara helt tät längst kanten längst upp som på bilden.

10-11. Kavla ut en lång remsa lika lång som tidigare och skär till i samma storlek, vecka den och limma fast med hjälp av pensel och vatten lite ovanför den andra veckade bandet, i höjd med kuddens översta kant. Platta till kanten längst upp så att även den är helt tät i överkant.

12. Tryck ut tunna "sugarpastesnören", jag har använt mig utav detta smarta verktyg som jag skrivit och tipsat om här , men har man inte den eller liknande så funkar de lika bra att rulla för hand men jämnast och snyggast blir de såklart alltid med smarta verktyg ;) Den ska vara så lång som omkretsen av bädden, i detta fall ca 30cm lång.

13. Ta penseln igen och limma längst med kanten längst upp på bädden.

14-15. Lägg dit snöret och forma längst med skarven så den inte syns. Skär av när du vet längden på bandet. Lättast är att göra de efter du lagt dit snöret så att de inte riskerar att bli för kort.

16. Klart! Nu är de bara att tillverka/modellera bebisen eller vad annat de nu kan vara som ska ligga på sängen :)
Vill du se fler smarta tips och steg för steg beskrivningar jag gjort kan du kika i etiketten Tips och steg för steg här till höger, eller klicka på länken.

3 kommentarer:

  1. Hej du!
    Hittade din blogg när jag surfade runt bland webbens alla tårtor! Kanonbra beskrivningar, men jag ser inte så bra när det är för mycket "dekorationer" på sidorna, det blir så rörigt då!

    SvaraRadera
  2. Verkligen bra beskrivningar och finfina tårtor på din blogg, men jag upplever den så himla rörig med alla "dekorationer"...jag ser inte så bra när det blir för plottrigt...sorry, jag vill ju gärna återvända hit"

    SvaraRadera