onsdag 7 november 2012

Budapest Spökbakelser

Dessa söta spökbakelser är egentligen en ny variant av budapestbakelser. Jag gjorde budapestbotten utifrån standardreceptet, stansade ut ringar med pepparkaksform, bred på hallonsylt, spritsade grädde och toppade med spöken som jag gjort i sugarpaste. Hur lättvindigt som helst och lika gott som om de vore en hallon budapest :)


Här kommer standardreceptet men tänk på de modifieringarna jag gjort som jag skrivit om här ovanför. Alltså ska mandarinerna byta ut mot sylt och botten ska inte rullas ihop osv..

Budapestrulle 8 - 10 bitar
Ugn 175°
100 g hasselnötter (malda)
6 äggvitor 2 dl strösocker
1 påse (3/4 dl) snabbmarsanpulver
2-3 dl vispgrädde
1 burk mandariner 172 g

Mal hasselnötterna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda ned strösocker, marsanpulver och de malda hasselnötterna. Klä en form 20 x 30 cm, med smort bakplåtspapper, och bred ut smeten i den. strö på lite flagad mandel. Grädda ca 20 minuter på mittfalsen. När kakan har svalnat stjälpes den upp på bakplåtspapper, eller smörpapper, gärna med en fuktig handduk under. Låt formen ligga över till kakan är helt kall. Vispa 2-3 dl grädde och blanda den med avrunna mandarinklyftor (från burk med 172 g frukt) Bred på gräddblandningen och rulla ihop till en längd med skarven underst.

1 kommentar:

  1. åh va gott,älskar budapestbotten.roligt och se annan modifiering på kakan

    SvaraRadera