söndag 24 november 2019

Massa julgodis förslag!

Tänk vad fort tiden går, nyss var det Halloween och nu är det exakt en månad kvar tills julafton, det innebär att det är hög tid att börja planera julbaket ;) Har ni bestämt vad ni ska göra för julgodis i år?

Här visar jag lite inspirationsbilder från tidigare år, för att hitta recepten till just dessa 18 på denna bilden så hittar du dom i detta inlägget! Och mycket mer förslag finns i Julgodiskategorin här i bloggen samt i mappen jul om det är övriga bakverk ni letar efter som inte passar in i kategorin julgodis ;) Finns sammanlagt över 100 jul-blogginlägg så det borde finnas något recept som passar alla smaker :)

Följ gärna min FB sida Millis tårtor och annat!

söndag 10 november 2019

HALLOWEEN DESSERTBORD 2019 - ÖGON -

Nu kan jag äntligen andas ut efter förra veckans intensiva vecka med 5 olika Halloweenmiddagar / Halloweenfika bjudningar med olika gäng på en vecka ;) Nu kan jag bocka i att jag fixat halloweenfest 17 år i rad och det ska bli skönt att få städa undan allt och blicka framåt.

Här kommer lite bilder från när jag hade Ladies Cirkle på besök och vi åt 3 varmrätter och 3 desserter + blodiga popcorn och under middagen fick alla olika uppdrag, efteråt kände vi på läbbiga saker och fick besök av ett Medium som la tarotkort och vi fick alla ställa olika frågor. Otroligt spännande!

Det var inte riktigt planerat men det blev visst lite ögontema på dessertbordet :)

Det som serverades på dessertbordet var:
Minipizzor med spindlar

Vill ni ha 30 förslag på vad för lekar man kan göra på halloween så hittar du dom i detta inlägget! Och vill du ha massvis av tips på dukningar, klädsel, mängder av recept så finns det snart 80 olika inlägg i halloweenkategorin!











Besök från när Mediumet Christine Carlmark från Änglaro gästade oss och la tarotkort och svarade på massvis av frågor :)

torsdag 7 november 2019

Halloween Daimkladdkaka med spindlar & Mini dessertbord

I söndags hade jag besök utav mina före detta arbetskollegor och bjöd då på lite Glutenfri Hallowenfika och fick då passa på att visa upp mitt hem i Halloweentider (extremt dekorerat vilket går att se i videon på min FB sida Millis tårtor och annat). Väldigt trevligt och gott! Slängde därför ihop en vanlig kladdkaka (fast bytte ut mjölet mot glutenfritt) och rörde ner en påse daimkulor. Dekorerade sen med chokladkulor (som fick agera spindlar), ljus samt vit choklad. 
Här kommer en enkel bild på Halloweenfikan nr 4 den veckan :)

Det lilla kakbordet bestod utav:
Daimkladdkaka
Drömögon (glutenfria drömmar blev väldigt platta)

Många fler halloweenrecept hittar du i Halloweenkategorin!

I nästa inlägg visas det stora dessertbordet!

tisdag 5 november 2019

Enkel Halloweenmat - MosSpöken, korvspindlar och köttbullespindlar

Hade ju flera halloweenmiddagar och halloweenfika med olika gäng förra veckan så det kommer komma en del halloweeninlägg denna veckan också. Men här kommer ett enkelt halloweenmiddagstips för dom som inte har så mycket tid men ändå vill göra måltiden lite mer spännande :) 
Stick igenom 4 spaghetti bitar igenom köttbullar och korvbitar och koka tills spaghettin är klar, ta upp och spritsa på ketchup som ögon, serveras med spritsade mosSpöken (ögonen består utav potatismos färgad med svart gelefärg/pastafärg). Var försiktig när du spritsar för det är väldigt varmt. 

Många fler halloweenrecept hittar du i Halloweenkategorin!

måndag 4 november 2019

Drömögon till Halloween (kakor - drömmar)

För 4 år sen gjorde jag om kakorna drömmar och kallade dom passande nog för mardrömmar i flera olika färger med massvis av ögon vilket blev väldigt populärt. Nu har jag gjort om dom igen men ändrade utseendet till spruckna ögon så blev det istället drömögon :) Har använt samma recept som tidigare men bara halvt färgat degen så den blivit ojämn fördelad och ser lite krackelerad ut. Väldigt enkla att göra och ack så goda!


 4 år gamla mardrömmar  :-)

söndag 3 november 2019

Halloween pannacotta - Blodigt öga

Häromdagen gjorde jag vaniljpannacotta med hallongele i läskig halloween-anda med frystorkade hallon och ett gelegodisöga med fruktfyllning. Supergoda!


Jag använde mig av samma recept som jag gjort flera gånger tidigare och skrivit om i detta inlägget. Gröpte sen ur lite av gelen på toppen mitt i för att ögat med fruktfyllning (köpt på Lidl) ska ligga still, sen har jag strött på fryst hallon"strössel". 
Av 7,5 dl grädde kunde jag fylla 6 stycken glas (2,25dl) och behövde då göra gele på 5dl saft. Har gjort dessa i två omgångar denna veckan, sammanlagt 16 stycken :)

Vill ni ha massvis av andra halloweenrecept så kommer det fler till veckan och det finns även över 70 inlägg i halloweenkategorin som du hittar här!