Här kommer bild på en alldeles rykande färsk doptårta jag gjort till Walthers dop. Såg i bloggen att det är mer än fem år sen jag gjorde en doptårta senast så det hör inte till vanligheten längre 😏🎂 Walthers mamma visade en skiss och visste precis hur hon ville att tårtan skulle se ut med dekorationer och färger osv vilket jag följde, förutom att tåget var för stort för att få plats på mittenvåningen så fick bli en liten justering i sista minuten. Alla dekorationer är handgjorda och ätbara! Tårtan innehöll jordgubbsmousse + mango och passionsfruktsmousse och var beräknad till 31 personer. Gjorde även kakor till dopet som ni får se i nästa inlägg.
Mer doptårtor hittar du här! Följ gärna min FB sida 🎂🧁
För sisådär 17 år sen så hade en vän köpt färgade popcornkärnor som var blandade i alla möjliga färger som hon köpt i USA. När dom poppades så var innanmätet fortfarande färgade medans fluffet fortsatt var vitt 🍿🍿🍿 Jag tyckte detta var såååå coolt å har faktiskt googlat efter såna och även letat på utländska sidor nån gång då å då genom åren och testade detta receptet för ett par år sen, men det vart inte så fina färger som jag hoppades på. Nu har jag dock testat ett annat lite enklare recept på att färga popcornkärnor som blev superbra, fortfarande lite mörka färger men väldigt klara färger och där fluffet behåller sin vita färg bättre och man slipper ha en färgad tunga efteråt 😋
Steg för stegbeskrivning: Häll upp popcornkärnor av bra kvalite (jag använde sorten Babe från WePoPoP) i en burk med lock, tillsätt vatten en bit ovanför mängden kärnor, tillsätt några droppar vitvinsvinäger (funkar med vanlig vinäger också) och tillsätt karamellfärg eller en pytteliten klick pastafärg som är väldigt koncentrerad. Blanda runt och sätt på locket och låt stå så över natten. Nästa dag häller du ut popcornen i en sil och sköljer av dom noga i kallt vatten! Häll upp på en plåt och låt torka där några dagar, jag rörde runt lite en gång om dagen så alla sidor verkligen torkade. Sen är det bara att hälla upp i en snygg burk, kanske i olika lager med olika färger så blir det extra snyggt. Perfekt present att ge bort och dessutom sååå gott 😋
Följ gärna min FB sida för att inte gå miste om några smaskigheter 🎂
20 mars bakade jag dessa snabba kladdkakor med vaniljglass och färska hallon och bjöd familjen på för att fira att jag och maken varit tillsammans i 14år 💖
Vill du ha tips på fler desserter jag gjort så hittar du 140 inlägg här!
För några veckor sen gjorde jag dessa 60 desserter till en 60 års fest! Våran LC klubb har nu funnits i 60 år och det firade vi genom att bjuda in många tidigare eLCor på fest 🥳 Var superkul! Vi försökte tänka 60 tal när vi planerade maten och jag gjorde därför chokladpudding och vaniljpannacotta med hallonspegel 🎂
Har ju glömt visa er dessa bakelser som jag bjöd min familj på Alla hjärtans dag! Jag köpte färdigbakade vaniljhjärtan och klickade på spritsad grädde och bär. Hur enkelt som helst och supersmarrigt! Sen dukade jag lite extra snyggt 💗
Jag kallas Milli och är även känd från tv programmet "Det Stora Tårtslaget" 2017. Jag har ett stort intresse av att baka och dekorera tårtor för speciella tillfällen. Ibland händer de att jag bakar andra godsaker också ;) Denna bloggen fylls på med massa bilder, allmänna tankar och funderingar, recept, steg för steg beskrivningar osv. Har även en FB sida med samma namn som bloggen!
Jag bor i ett rött hus strax utanför Arvika ihop med min underbara make och våra döttrar Meline (född 110701) & Nowelia (120903).
Vill du komma i kontakt med mig kan du antingen skriva en kommentar eller skicka ett mail till tartorochannat@hotmail.se