Häromdagen knåpade jag ihop ett eget recept och skapade dessa snygga ugnsglacerade Halloweenmorötter som ju passar perfekt som tillbehör till en halloweenmåltid 👻🕷💀 Dom var superroliga att karva fram men man måste vara försiktig med kniven. Har en svag lakriston i smaken pga fänkålsfrön och innehåller även sesamfrön, balsamico, olivolja, honung, salt och peppar.
Vill du ha tips på halloweenmiddagar så finns det i skrivande stund 15 olika recept i detta blogginlägg. 👻
Vill du ha mer Halloweeninspiration så finns det över 100 blogginlägg i Halloweenkategorin. 🕷
NI får gärna följa min FB sida för att inte missa något smarrigt 🎂
Millis ugnsglacerade halloweenmorötter
Morötter med blast
2 msk olivolja
1 msk balsamico
2 msk honung
0,5 msk sesamfrön
0,5 msk fänkålsfrön
salt och peppar
(Lite soya till ögonen)
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Klipp av mestadels av blasten och spara några centimeter. Karva ut olika ansikten med en vass liten kniv och akta fingrarna. Lägg morötterna i en ugnsform med ansikten uppåt och ringla på oljan, balsamico, honung, frön och kryddor. Ställ in i ugnen ca 30 minuter, ta ut dom var tionde minut och pensla på lite av vätskan på ovansidan och krydda med lite extra salt och peppar. Innan servering kan ni fylla i ögon och mun med en liten pensel och soya så är dom färdiga, lägg evt på lite färsk morotsblast bakom stälkarna 😀