måndag 16 december 2024

Dumlefudge

Ibland vill man bara göra ett snabbt och enkelt julgodis! Då kan jag tipsa om Dumlefudge som bara innehåller 4 ingredienser och som dessutom är väldigt god 😋


Vill ni ha fler tips på vad man kan baka så finns det i dagsläget närmare 160 recept fördelade i Julkategorin och Julgodiskategorin  🤶🎄

Följ gärna min FB sida Millis tårtor och annat för att inte missa några smarrigheter 🎂



 Dumlefudge

Ingredienser

    400 g mjölkchoklad
    1 burk (397 g) kondenserad mjölk
    1 krm salt
    20 st dumle, valfri smak

Gör så här:

    Klä en valfri form med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
    Hacka dumle i mindre bitar.
    Bryt chokladen och lägg i en kastrull.
    Häll på den kondenserade mjölken.
    Värm på medelvärme och rör hela tiden tills chokladen smält.
    Konsistensen ska vara ganska trögflytande men ändå rinnig.
    Tillsätt salt och blanda ordentligt.
    Häll chokladsmeten i formen. Toppa med hackad dumle och tryck ner lite lätt.
    Ställ i kylen i ca 3-4 timmar.
    Skär upp i valfri storlek och servera. 
 
Receptet låna jag från Elina och Mickes mat!

måndag 9 december 2024

Bountybollar

Igår gjorde jag dessa Bountybollar som blev supergoda, smakar väldigt likt den Bounty man köper i affären 😋 Jag gjorde dom i lagom små kulor, men är dom små så får man ta flera 😏 Dom var även väldigt enkla att göra 🍫

Vill ni ha fler tips på vad man kan baka så finns det i dagsläget närmare 160 recept fördelade i Julkategorin och Julgodiskategorin  🤶🎄

Följ gärna min FB sida Millis tårtor och annat för att inte missa några smarrigheter 🎂



 Bountybollar
(Blir ca 25st)

 Ingredienser
50 g smör
3 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
1½ dl florsocker
½ dl vispgrädde
Dopp och garnering
200 g ljus choklad
kokosflingor
1 tsk matolja

 Gör så här
1. Smält smöret. Blanda med kokos, florsocker, vaniljsocker och grädde.
2. Låt stå ca 10 min. Rulla till bollar och låt stå i frysen en timme.
3. Smält chokladen och blanda med lite olja så rinner överbliven choklad av lättare. efter du doppat bollarna. Strö över kokosflingor direkt efter varje boll. Låt stelna.


söndag 1 december 2024

Pepparkakswienerbröd med Nutella

Samma dag som jag bakade saffransbullar med vaniljkräm & mandelflarn så bakade jag även dessa Pepparkakswienerbröd med Nutella. Dom var otroligt lätta att göra om man utgår från färdig smördeg på rulle, dock hade jag kanske lite mycket nutella så dom ville gärna glida iväg lite, men dom var jättegoda och fick betyg 10 av 10 här hemma och påminner om wienerbröd med sin frasighet. Så dom är verkligen ett hett tips om man vill baka något gott som går snabbt och enkelt, man kan ju använda vilka pepparkaksformer som helst egentligen men jag var sugen på just en pepparkaksfamilj. 🎅🎄⭐

Vill ni ha fler tips på vad man kan baka så finns det i dagsläget ca 150 recept fördelade i Julkategorin och Julgodiskategorin och fler recept är givetvis inplanerade. 🤶

Följ gärna min FB sida Millis tårtor och annat för att inte missa några smarrigheter 🎂


Recept Wienerbröd med Nutella

Ingredienser:
2 rullar smördeg (köpt)
En burk med nutella
1 Ägg
1 tsk mjölk
Florsocker

Gör så här:

Rulla ut en smördeg, bred på nutella, använde nästan en hel burk, lägg på den andra smördegsplattan ovanpå. Tryck ut önskade former och lägg dom på en plåt. Vispa ihop ägg och mjölk och pensla på figurerna och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 13 minuter. Sikta på florsocker innan servering. Kan förvaras ett par dagar i lufttät burk och även i frysen men då utan florsockret.