lördag 29 juli 2023

Ananasglass

Dottern skickade ett videklipp på en tjej som gjorde ananasglass och sa "sån vill jag att vi ska göra mamma". Ja det var bara att åka till affären och köpa färsk ananas, grädde och sötad kondenserad mjölk så gjorde vi denna tillsammans. Men ibland blir det inte alltid så gott som man trott, var en märklig bismak tyckte jag och tre andra av barnens kompisar, av fem personer var det bara en som faktiskt gillade den ;) Men så är det ibland, allt kan inte alltid bli supergott! Jag visar bild iaf ifall någon annan blir sugen på att testa ;) 

Men jag har 47 stycken andra betydligt godare glassrcept här! 🍦

Följ mig gärna på Facebooksidan Millis tårtor och annat för att inte missa något smaskigt! 🎂





 Superenkelt recept, vispa 5dl grädde, blanda med mixad färsk ananas och sötad kondenserad mjölk. Frys in minst 6h.

torsdag 27 juli 2023

Vinbärssaft och vinbärsbuskar från släkting!

Förra veckan gjorde jag saft av alla mina vinbär från fyra buskar. Den blev ju så himla god och tog slut i ett nafs! Dagen efter tänkte jag att jag skulle vilja ha några vinbärsbuskar till så man kan göra ännu mer saft... Bara några timmar senare såg jag en annons på FB där en tjej la ut att hon hade 2 åriga vinbärsbuskar till salu samt även rabarberplantor som jag också tänkt att jag velat ha i trädgården, och när jag fick adressen så såg jag direkt att hon bodde i mormors gamla hus! :) Så jag fick en rejäl rundvandring både i huset och i trädgården och köpte med mig 6 vinbärsbuskar till, 2 rabarber samt en krusbärsbuske. Känns extra roligt att man fått en bit av mormors trädgård som nu inte längre finns med oss, men jag är säker på att även mormor i himlen tycker det var trevligt. Nu tänker jag på henne varje gång jag ser dessa plantor.

Receptet på saften hittar du i detta inlägget.





 Följ mig gärna på Facebooksidan Millis tårtor och annat för att inte missa något smaskigt!

torsdag 13 juli 2023

WEDNESDAY KALAS MED ÖVERNATTNING

Förra veckan hade dottern Meline äntligen sitt efterlängtade Wednesday övernattningskalas (dottern i Familjen Addams). Eftersom det är mitt i semestertider och sommarlov och många ofta har saker inbokade på helger så testade vi nu att ha kalaset på en onsdag vilket även passande temat Wednesday perfekt och det visa sig vara smart för alla inbjudna tackade ja, sen blev en sjuk samma dag men så är det ju ibland. Jag brukar ju oftast ha 6-12 månader på mig att arrangera dessa kalas men denna gången bestämde Meline temat för 3 månader sen så det är den snabbaste planeringen jag haft! Men som tur är kunde jag återanvända mycket saker från tidigare kalas och även från Halloweensamlingen. Men det var en del pyssel i år iaf med att måla alla småtält svarta och klä om tyget, såga-måla-decopage-lacka 6 nyckelringar med handen "Saken" som alla barnen fick ta med sig hem, gjorde även en större hand, stående cello, samt en kasta boll speltavla med samma decopageteknik. Skrivit ut stora bilder, skapat eget quiz om Wednesday Addams, kasta ring tavla med dödskallar, svarta ljusdekorationer, fixat popcornboxar med Wednesday, brev till skrivmaskinen mm. 

Mer bilder från dessertbordet och vad det innehöll hittar du i detta blogginlägget! 🎂

Vill du se bilder från barnens tidigare kalas så hittar du i skrivande stund 88 olika inlägg i kalaskategorin

Vill du se 30 bilder till med ännu fler detaljer från detta kalaset så hittar du dom i en egen mapp på min Facebooksida Millis tårtor och annat📸

Var nog också det billigaste kalaset jag ordnat med tanke på vad mycket jag ändå kunnat återanvända, så totala kostnaden för detta kalaset blev 3864kr. Det kan hända att jag säljer av en del grejer från kalaset framöver så kontakta mig gärna på tartorochannat@hotmail.se om intresse finns! Finns även kvar lite från tidigare års teman också som tex Harry Potter.











 Följ mig gärna på Facebooksidan Millis tårtor och annat för att inte missa något smaskigt! 🎂

måndag 10 juli 2023

DESSERTBORD Wednesday Addams

Här kommer lite bilder från dotterns dessertbord som jag gjorde förra veckan med tema Wednesday (dottern i Familjen Addams). Jag bakade givetvis allt själv från grunden och vill du se fler dessertbord jag gjort så hittar du i dagsläget 53 olika inlägg i dessertbordskategorin! 🎂🍪🍿

Dessertbordet innehöll: Fyra lagers oreodessert, överrasknings handkakor med citronsmak, tårta, svartvita hallonmaränger, supersaftiga halloncupcakes och poppade kvalitetspopcorn. (Tryck på namnen för att komma till recepten eller om du vill se fler detaljbilder på varje bakverk)

Fler bilder från Wednesdaykalaset hittar du här!

Följ gärna min FB sida🎂










En liten sneakpeak från övernattningskalaset! Mååååånga fler bilder från Wednesdaykalaset kommer inom kort.

 

fredag 7 juli 2023

Tårta: Wednesday Addams

Denna veckan gjorde jag årets första tårta, faktum är att nu när jag kollade i bloggen när jag bakade senaste tårtan så var det exakt på dagen ett år sen jag gjorde förra tårtan innan denna ;) Så jag får väl erkänna att det inte har väl blivit så mycket tårtor det senaste men mycket andra bakverk som uppdateras här och i bloggen allt eftersom. 

Denna Wednesdaytårtan bestod utav vaniljbottnar, fyllda med jordgubbsmousse, citronmousse, spacklades med hallonsmörkräm och täcktes med SP, allt enligt dotterns önskemål. 7 portioner. Liten med god! Alla dekorationer är gjorda utav mig och ätbara. 

Mååååånga fler bilder från Wednesdaykalaset kommer inom kort. 

Följ gärna min FB sida 🎂






 

onsdag 5 juli 2023

4 lagers Oreodessert med Wednesday (Saken)


Idag är den stora kalasdagen kommen med temat Wednesday och då bjuder vi bland annat på denna supergoda oreodessert med 4 olika lager! Dekorerad med en citronkakehand som jag bakade för några veckor sen och frös in (desserten gjordes idag).


Receptet jag använde är detta som jag bakade för första gången för tio år sen, förutom att jag färgade dom två översta lagrerna svarta och här är receptet på handkakorna. Fler desserter hittar du i denna mappen.

Mååååånga fler bilder med temat kommer inom kort.

Följ gärna min FB sida :)