Årets efterrätt till våran årliga halloweenmiddag som vi nu firat för elfte året i rad bestod utav en annanaspaj med spindelnät i vitchoklad. Den var verkligen frisk, syrlig och jättegod :)
Ingredienser
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl lättcrème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Rör ihop ägget, lättcrème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
Häll fyllningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde. Kanske med lite rom i.
Idag är de Halloween och den riktiga dagen att gå bus eller godis. Mina tjejer är nog lite för små för att gå och knacka dörr men för små för att klä ut sig är de absolut inte, tänkt att stora tjejen redan varit utklädd och med på halloween 3 gånger :) Och för lilla tjejen var de nu andra halloweenutstyrsel, hon var bara ca 3 veckor förra året. Massa mer Halloweenbilder, pyssel och recept hittar du här till vänster i Kategorin Halloween.
Jag kallas Milli och är även känd från tv programmet "Det Stora Tårtslaget" 2017. Jag har ett stort intresse av att baka och dekorera tårtor för speciella tillfällen. Ibland händer de att jag bakar andra godsaker också ;) Denna bloggen fylls på med massa bilder, allmänna tankar och funderingar, recept, steg för steg beskrivningar osv. Har även en FB sida med samma namn som bloggen!
Jag bor i ett rött hus strax utanför Arvika ihop med min underbara make och våra döttrar Meline (född 110701) & Nowelia (120903).
Vill du komma i kontakt med mig kan du antingen skriva en kommentar eller skicka ett mail till tartorochannat@hotmail.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar