DAIM
ca 25 stycken
Ingredienser
2 ½ dl ljus sirap
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl Arla® vispgrädde
200 g mörkchoklad
Gör så här
Blanda sirap, socker och grädde i en kastrull. Rör om och koka upp. Koka smeten till 130 grader eller tills smeten håller kulprovet. Klä en form, ca 20×20 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen. Låt stelna i rumstemperatur. Smält chokladen i en skål i mikro eller över vattenbad. Bred ut chokladen över kolasmeten. Låt stelna i rumstemperatur.
Skär eller bryt daimen i lagom stora rutor när chokladen stelnat helt Förvaras svalt.
Kulprov! Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Den ska vara fast till hård.
Tips! Innan chokladen smält helt, spritsa ut 50 g smält vit choklad så att det bildar fyllda cirklar på rad. Dra en tandpetare genom cirklarna så det bildas vita hjärtan. ((eller spritsa på hjärtan som jag gjorde.))
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar