Provade dessutom min smetfördelare som jag fick för ett tag sen men denna smet var väldigt lös/rinnig så de smet lixom ut lite och rann på flera ställen så den var inte till någon större hjälp i detta fallet. Skedar är till att rekommendera om man inte har en sån där smart choklad/knäcktratt som jag numera skrivit upp på önskelistan!
De tråkigaste tycker jag är dessa ischokladformar, hur länge har inte dom funnits i affären egentligen? Tycker de borde finnas fler sorter/mönster att välja på.. Kan hända att andra butiker kanske har fler varianter men i denna stad måste man helt enkelt handla dom på en vanlig mataffär och då hade de varit kul med fler valmöjligheter.
Dekorerad Ischoklad
ca 40 stycken
200 gram choklad (mörk eller ljus)
75 gram kokosfett (kan bytas ut mot smör)
Strössel
Smält chokladen ihop med kokosfettet och häll sedan ner i små ischokladformar. Ställ in i kylen för att stelna. Vill man ha traditionella ischoklad utan krusiduller så är dom nu klara, annars tar du ut dom efter ca 7-10 minuter (man får känna lite på toppen så de lixom börjat stelna för annars sjunker dekorationen). Sen är de bara att lägga på strösslet på toppen och dekorera iväg som du vill med kulor eller strössel som nu finns i massvis av olika former och sorter. Bara fantasin sätter sina gränser ;)
Tack för kommentaren på min blogg!!!
SvaraRaderaSå fint det blir att dekorera ischokladen. Visst håller med dig att formarna borde vara lite roligare!!!
Så fin blogg du har och vad fina tårtor du gör!!
Tack för dom fina orden :-) Ja efter så många år borde de finnas fler varianter..
RaderaIca har hjärtformade ischokladformar. =)
SvaraRadera