måndag 6 augusti 2012

Kladdkaka med hasselnötschoklad

Oj oj vad tiden springer iväg, är nog redan en vecka sen eller snart iaf sen jag gjorde denna nya variant av kladdkaka =) Receptet hitta jag hos Rebeccas tårtor och de påminner en del av den Sweichernöttårtan jag gjorde för ett bra tag sen bara att den sista är full av nötter även i kakan :) Den var verkligen enkel att göra och jättegod, perfekt att bjuda på till eftermiddagskaffet (för dom som dricker de). Frös även ner några bitar så att man lättvindigt kan ta upp när man får oväntat besök :))




Recept
Botten:
125 g smör
3 st ägg
2 dl socker
2 ½ dl mjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Hasselnötschoklad:
100 g smör
2 dl socker
2 msk sirap
2 msk mjölk
2 msk kakao
2 msk mjöl
ca 180 g grovhackade hasselnötter

Botten:Sätt ugnen på 150°C.
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 20-25 cm i diameter. Grädda i 25 minuter.

Hasselnötschoklad:
Blanda alla ingredienser utom nötterna i en kastrull och låt blandningen sjuda några minuter. Rör ner nötterna och häll sedan över kakan. Grädda ytterligare 5 minuter. Låt svalna.

Ät och njut! Kan serveras med grädde men den är god som den är :)

2 kommentarer:

  1. Kul att du också tycker om den! Tycker den är fantastiskt god och superenkel att göra :)

    SvaraRadera