Recept
Botten:125 g smör
3 st ägg
2 dl socker
2 ½ dl mjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Hasselnötschoklad:
100 g smör
2 dl socker
2 msk sirap
2 msk mjölk
2 msk kakao
2 msk mjöl
ca 180 g grovhackade hasselnötter
Botten:Sätt ugnen på 150°C.
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 20-25 cm i diameter. Grädda i 25 minuter.
Hasselnötschoklad:
Blanda alla ingredienser utom nötterna i en kastrull och låt blandningen sjuda några minuter. Rör ner nötterna och häll sedan över kakan. Grädda ytterligare 5 minuter. Låt svalna.
Ät och njut! Kan serveras med grädde men den är god som den är :)
Åh, den ser så god ut!
SvaraRaderaKul att du också tycker om den! Tycker den är fantastiskt god och superenkel att göra :)
SvaraRadera