Du behöver
Receptet är för 6-8 personer.
16 digestivekex
100 g smör
5 dl jordgubbar (ca 350 g, frysta går bra)
4 ägg
2 dl vispgrädde
400 g färskost
2 msk jordgubbssylt
2 dl råsocker (eller strösocker)
1 dl flädersaft (koncentrerad)
Gör så här:
Välj en form 24-28 cm i diameter. Gärna med löstagbar kant, men även en vanlig pajform går att använda.
Smält smöret och låt det svalna något. Krossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut i botten på formen.
Skär jordgubbarna i tunna skivor. (Om du använder frysta bär behöver de inte tina helt utan bara så att de går att skiva.)
Använda tre bunkar till smeten:
Knäck äggen och separera vita från gula i olika bunkar.
Vispa vitan till hårt skum.
Blanda gulan med sockret och vispa slätt.
Blanda samman färskost med jordgubbssylten.
Vispa grädden i en separat bunke, tillsätt flädersaften och vispa lite till om de blir för löst.
Rör nu samman färskosten och sylt, med äggulan och sockret. Blanda försiktigt ner den vispade grädden i smeten. Rör till sist försiktigt ner de vispade äggvitorna. Varva smet och skivade jordgubbar i formen. Frys formen i minst fyra timmar, gärna över natten. Tag fram och låt tina i kylskåp cirka 45 minuter före servering.
* Dekorera gärna med färska jordgubbar vid serveringen.
* Om du fryser kakan en kortare tid än över natten behöver den troligtvis inte tina innan servering. Risken är att den blir för lös i konsistensen.
åh så gott de ser ut,min favorit är absolut frusen cheesecake,har dock inte testat med jordgubbar men de borde bli ännu godare.
SvaraRaderadet låter jättegott!
SvaraRadera