Recept!
400 g mjölkchoklad
1 msk smör
1 burk kondenserad mjölk sötad (397 g)
2 dubbelsnickers
Skär upp snickersen i några små bitar, ca 1,5 x 1,5 cm. Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Häll ner i en skål och tillsätt den kondenserade mjölken (det ska inte vara den som heter karamelliserad/dulche de leche utan den vanliga kondenserade söta mjölken). Rör om till en jämn smet och häll upp smeten i en bakplåtsklädd form. Storlek beror på lite hur pass hög du vill att fudgen skall vara, jag använde en brödform ca 10 x 25 cm. Tryck ner bitar av snickers och bred ut till en jämn yta. Ställ in i kylen några timmar och skär sedan upp i bitar, blev 27 stycken i min form 🙂
Orginalreceptet hittade jag i Hannas blogg men har skrivit om det med lite mer info.
Vill ni ha fler tips på olika julgodis som man kan baka så finns det ca 60 olika recept i julgodiskategorin här i bloggen!
Vill ni ha fler tips på olika julgodis som man kan baka så finns det ca 60 olika recept i julgodiskategorin här i bloggen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar