Recept!
Ingredienser:
350 g mjölkchoklad
1 burk sötad kondenserad mjölk
14 pepparkakor
Gör så här:
Börja med att grovhacka 14 pepparkakor, 4 av dom kan du hacka lite extra fint och ställa åt sidan för att ha som garnering och resten lägger du ner i en skål. Smält chokladen ovanför vattenbad och häll ner i skålen med dom 10 hackade pepparkakor. Tillsätt sedan den kondenserade mjölken och rör ihop fudge´n, (det ska inte vara den karamelliserade/dulche de leche utan den vanliga söta kondenserade mjölken). Tryck ut fudgen i en bakpappersklädd brödform ca 10 x 25 cm och dekorera sedan med resterande pepparkakor. Låt stelna i kylskåpet i några timmar innan du skär upp den i bitar, blir ca 27 stycken.
Vill ni ha fler tips på olika julgodis som man kan baka så finns det ca 60 olika recept i julgodiskategorin här i bloggen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar