Dessa chokladbollar får en liten karamellsmak av att smöret först får puttras. Hittade receptet på icas hemsida och ska jag vara ärlig så märkte jag inte så mycket av karamellsmaken men då hade jag i 3msk kaffe också så man kanske skulle ha minskat på den.
Men barnen hjälpte mig iaf att göra dessa å så la vi dom i en fin ask och gav bort till maken på Alla Hjärtans Dag =)
Detta recept är gjort för 30 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Smält smöret och låt puttra en kort stund.
Rör ihop socker, vaniljsocker, kakao, havregryn, kaffe och smöret. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme.
Forma bollar. Rulla i pärlsocker (gärna mångfärgat), kokos eller annan garnering. Servera till kaffet.
För alla
Fri från ägg. Gör laktosfri: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin. Gör glutenfri: byt ut havregrynen mot samma mängd glutenfri müsli.
Jag kallas Milli och är även känd från tv programmet "Det Stora Tårtslaget" 2017. Jag har ett stort intresse av att baka och dekorera tårtor för speciella tillfällen. Ibland händer de att jag bakar andra godsaker också ;) Denna bloggen fylls på med massa bilder, allmänna tankar och funderingar, recept, steg för steg beskrivningar osv. Har även en FB sida med samma namn som bloggen!
Jag bor i ett rött hus strax utanför Arvika ihop med min underbara make och våra döttrar Meline (född 110701) & Nowelia (120903).
Vill du komma i kontakt med mig kan du antingen skriva en kommentar eller skicka ett mail till tartorochannat@hotmail.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar