Dessa chokladbollar får en liten karamellsmak av att smöret först får puttras. Hittade receptet på icas hemsida och ska jag vara ärlig så märkte jag inte så mycket av karamellsmaken men då hade jag i 3msk kaffe också så man kanske skulle ha minskat på den.
Men barnen hjälpte mig iaf att göra dessa å så la vi dom i en fin ask och gav bort till maken på Alla Hjärtans Dag =)
Detta recept är gjort för 30 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Smält smöret och låt puttra en kort stund.
Rör ihop socker, vaniljsocker, kakao, havregryn, kaffe och smöret. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme.
Forma bollar. Rulla i pärlsocker (gärna mångfärgat), kokos eller annan garnering. Servera till kaffet.
För alla
Fri från ägg. Gör laktosfri: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin. Gör glutenfri: byt ut havregrynen mot samma mängd glutenfri müsli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar