tisdag 10 februari 2015

Fryst Mjölkchokladcheescake med maränger

Igår fyllde maken år och då gjorde jag denna ljuvligt goda Mjölkchokladcheescaken med maränger och hackad choklad =)


En gudomligt god, fryst cheesecake fylld med både smält och hackad mjölkchoklad & frasiga maränger på en frasig Digestivebotten. En riktig läckerbit som har en rykande åtgång kan jag lova! En perfekt dessert efter en god middag, passar bra som tårta på födelsedagskalaset eller till fikat på jobbet. Den är lätt att göra och är omtyckt av alla åldrar.


Mjölkchokladscheesecake med maränger

10–12 bitar
Botten100 g smör250 g digestivekex
Fyllning200 g mjölkchoklad
5 dl vispgrädde

200 g färskost, t ex Philadelphia

1 msk florsocker
10–14 maränger
Garnering

några maränger
ca 25 g mjölkchoklad, smält
GÖR SÅ HÄR1. Smält smöret och rör ihop det med söndersmulade digestivekex.
2. Tryck ut smuldegen i en limpform, ca 2 liter, klädd med bakplåtspapper. (En rund form 24–26 cm i diameter går också bra).
3. Smält ca 100 g av chokladen över vattenbad och grovhacka resten. Vispa grädden, men inte för hårt. Blanda ner choklad (både smält och hackad), färskost och florsocker i grädden.
4. Häll smeten ovanpå smulbottnen. Tryck ner marängerna i smeten.
5. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den ca 15 min innan servering. Garnera med maränger och ringla över smält choklad. Förvara tårtan i frysen.
Receptet hittade jag här!

1 kommentar: