Morotsmuffins med glasyr 15-16 stycken
Recept: Flickorna Lundgren
2,5 dl matolja
200 g strösocker (cirka 2 1/3 dl)
4 dl finrivna morötter
3 ägg
240 g vetemjöl special (4 dl)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
0,5 tsk riven muskot
Glasyr:
200 g smör
200 g philadelphiaost
180 g florsocker (3 dl)
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av 1 citron
Sätt ugnen på 200°. Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner i smeten. Fyll muffinsformar till hälften. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter. Flytta över muffinsen till ett galler och låt dem svalna. Under tiden gör du glasyren. Smält smöret och låt svalna. Blanda övriga ingredienser med det smälta smöret och vispa ihop glasyren till en luftig smet (gärna med elvisp). Spritsa eller bred glasyren på muffinsen. Ställ i kylskåp så att glasyren stelnar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar