tisdag 19 november 2013

Supergoda Morotsmuffins med phiadelphiafrosting

Dessa supergoda muffins (cupcakes) gjorde jag häromdagen, antar att bilderna talar för sig själv och att ni redan förstått att de är morotsmuffins jag gjort med en fluffig phiadelphiafrosting ;) Pyntade dom sedan med små morötter jag gjort i sugarpaste.. 



 Morotsmuffins med glasyr 15-16 stycken
Recept: Flickorna Lundgren

2,5 dl matolja
200 g strösocker (cirka 2 1/3 dl)
4 dl finrivna morötter
3 ägg
240 g vetemjöl special (4 dl)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
0,5 tsk riven muskot

Glasyr:
200 g smör
200 g philadelphiaost
180 g florsocker (3 dl)
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av 1 citron

Sätt ugnen på 200°. Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner i smeten. Fyll muffinsformar till hälften. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter. Flytta över muffinsen till ett galler och låt dem svalna. Under tiden gör du glasyren. Smält smöret och låt svalna. Blanda övriga ingredienser med det smälta smöret och vispa ihop glasyren till en luftig smet (gärna med elvisp). Spritsa eller bred glasyren på muffinsen. Ställ i kylskåp så att glasyren stelnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar