Ingredienser
- 3 msk Arla® Svenskt Smör
- 3 msk vetemjöl
- 3 msk strösocker
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 3 msk Arla® mjölk
Tillbehör
- 1 1⁄2 dl Kelda® Vispgrädde
- 1 dl färska eller frysta hallon
Gör så här:
Lägg smöret i en porslinsmugg som rymmer ca 3 dl. Smält det i mikrovågsugn ca 30 sek. Blanda ner övriga ingredienser och rör till en slät smet. Fördela hälften av blandningen i en lika stor mugg. Tillaga i mikrovågsugn 1 -1 ½ minut, de ska vara lite kladdiga. Vispa grädden och servera den till, garnera med hallon.
Receptet kommer från www.arla.se
Detta recept är ännu inte testat men ett just sådant här har jag länge letat efter. Tack och tusen tack. Detta förgyller hela min dag. Jag återkommer med följande kommentar när jag testat. Jag har höga förväntningar!
SvaraRaderajag testar detta nu har aldrig gjort detta för jag återkommer när jag har gjort klart de/Anita
SvaraRaderaHej jag festade det i en mugg och då blev det klumpar så jag tycker att man ska smälta smöret i en skål och sen medans man gör det ska man blanda ägg och soker och sen blanda alt tilsamans
SvaraRaderaDen blev väldigt svampig tyckte jag. Men om man skippar ägget så blir den nog bättre.
SvaraRaderahur länge ska den vara i mikrougnen när smeten är klar?
SvaraRadera