Blev en del över så jag tog med tårtan till jobbet dagen efter och även där var den populär. Åh efter ena arbetskamratens kommentar så kan jag med säkerhet säga att den ÄR god och att de nog var den bästa kommentaren/betyget man fått ;) Hon sa nämligen: Mmmmmm, ååh vad god den var, de är ju nästan så de går för mig! ;) Hehe!
Oreokake
Botten:
350 gr oreokakor
100 g smör
Lager 1:
1 pkt philadelphia (200 g)
2 dl vispgrädde
2,5 dl florsocker
Lager 2:
1 paket ekströms chokladmousse med crisp
1,75 dl Mjölk (lite mindre än vad som står på paketet)
(eller hemmagjord)
Lager 3:
2,5 dl vispgrädde
1 msk socker
Botten:
350 gr oreokakor
100 g smör
Lager 1:
1 pkt philadelphia (200 g)
2 dl vispgrädde
2,5 dl florsocker
Lager 2:
1 paket ekströms chokladmousse med crisp
1,75 dl Mjölk (lite mindre än vad som står på paketet)
(eller hemmagjord)
Lager 3:
2,5 dl vispgrädde
1 msk socker
80gram oreokakor
Chokladsås/krossade oreokakor till dekoration
Krossa/mixa sönder oreokakorna och smält smöret. Blanda samman detta och "kläm" ut det i en springform ca 24cm. Vispa grädden till första lagret, blanda den med florsockret och philadelphian till en len, fluffig kräm. Bred krämen över bottnen, sätt sedan kallt så den stelnar lite innan nästa lager läggs på.
Chokladsås/krossade oreokakor till dekoration
Krossa/mixa sönder oreokakorna och smält smöret. Blanda samman detta och "kläm" ut det i en springform ca 24cm. Vispa grädden till första lagret, blanda den med florsockret och philadelphian till en len, fluffig kräm. Bred krämen över bottnen, sätt sedan kallt så den stelnar lite innan nästa lager läggs på.
Gör chokladmoussen som det står på paketet (Den kan bli lite lös så det är bättre att minska lite på mjölken för att få en fastare konsistens). Häll den sedan över tårtan och sätt in i kylskåpet igen. Låt stå ett par timmar (eller tills man ser att moussen har stelnat nog).
Krossa oreokakorna till sista lagret plus eventuellt till dekorering. Vispa grädden till översta lagret, och ha i sockret + kaksmulorna.
Bred grädden över moussen och dekorera med hela kakor, krossade kakor, chokladsås, vit choklad eller något annat.
Den ser mycket god ut och jag gillar oreokakor!
SvaraRaderaJa åh de var den verkligen också :))
RaderaSå lite så Milli! :D
SvaraRaderaSå kul att sprida detta recept, svenskarna måste ju också få inse hur god den är ;)
Jag håller med dig :-))
Raderaåh måste spara receptet :) ser ut och låter kanongod
SvaraRadera