HALLONPAJ
Ingredienser 4 portioner:
• 150 g smör
• 3 dl vetemjöl
• 1 dl socker
• 1 tsk vaniljsocker
• 1/2 tsk bakpulver
• 1 krm salt
Fyllning:
• 3-4 dl hallon
• 2 msk socker
• 1 tsk potatismjöl
• Till servering:
• florsocker
• vaniljkesella, vispad grädde
eller glass
Så här gör du:
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt det smälta smöret och arbeta ihop alltsammans till en deg.
Tryck ut degen i portionsformar eller i en stor form som är cirka 22 centimeter i diameter.
Lägg bären ovanpå degen. Blanda socker och potatismjöl. Strö sockerblandningen över alltsammans.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 15-20 minuter. Beräkna 5-10 minuter längre tid om en stor form används.
Låt pajerna svalna något.
Pudra över florsocker och servera hallonpajerna ljumma med vaniljkesella, vispad grädde eller glass.
Receptet hitta jag på Tasteline
Så gott och glass passar bra till! Ha en fin dag.
SvaraRaderaJa de var inte helt fel ;) Å glass är ju alltid så gott till :))
Radera