Brödet är hållbart i frysen i 6 månader även om mitt knappt räcker i en vecka ;)
Recept
Ingredienser
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1 tsk salt
1 dl havregryn
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, havregryn, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min. 2. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min.
Låt brödet svalna på galler.
Långpannebröd är ju så smidigt! Dessutom är det perfekt att frysa in då det redan är i portionsbitar!
SvaraRaderaska ja erkänna har jag aldrig gjort långpannebröd,men får nog se till att göra nu när nya året börjar.
SvaraRaderaJag sökt på rågsiktsbröd och hamnade på din sida. Det blev väldigt gott! Tack för bra recept!
SvaraRaderajag sökte på rågsiktbröd också och tycker jag det är super gott och det lätt att göra tack för recepten.GOTTTTTTTTTTTTTT.
SvaraRadera