Jag använde mig utav Leilas kladdkaksmuffins recept men trots att jag bytte ut chokladen till vanlig mjölkchoklad så tycker jag de vart väldigt chokladiga och mastiga. Kan tänka mig att de som älskar choklad säkert älskar dessa men jag provar nog ett nytt recept nästa gång...
Recept
Ingredienser
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Vispgrädde och färska bär till servering
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Vispgrädde och färska bär till servering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.
Kladdkakemuffins är så gott :-), extra fina när du dekorerat dom
SvaraRadera@Milli: Jag har nu läst om dina bekymmer och försökt svara så gott jag kan på min blogg.
SvaraRadera