söndag 30 december 2012

Testpilot för Kockens Créme Caramell

För 2 eller 3 veckor sen fick jag mail från Smartson om att jag blivit utvald som testpilot till att prova en av Kockens desserter gratis. Fick välja mellan Pannacotta eller Créme Caramell och valet föll på den sistnämnda eftersom den i vanliga fall är ganska avancerad och tidskrävande att tillaga. Har ju haft fullt upp med allt julgodis osv inför Jul så de var först i fredags som jag hade tid att prova denna..

 
Beskrivningen var jätteenkel och de enda man behövde tillsätta var 5 dl mjölk. Kändes skönt att slippa balansera dom i en långpanna med vatten och tillaga i ugnen, nu var de bara att ställa in dom i kylen efter att ha kokat smeten i 3 minuter. Jag hade dock inga portionsformar i porslin så jag använde några av mina nya små siliconformar och de fungera jättebra de också. Var rädd att dom skulle fastna då karamellsåsen var så himla seg men den lossna superenkelt.!
Dock blev vi som provsmaka väldigt besvikna på smaken, den kändes väldigt vattnig och billig i smaken trots att koncistensen var som en pudding ska vara. Kan egentligen inte sätta ord på vad de var som inte kändes rätt men ingen av oss gilla den och det kändes absolut inte så lyxigt som det låter på namnet och de mesta åkte faktiskt i soporna... :(
Är de någon annan som provat denna så får ni jättegärna säga vad ni tyckte, hade varit kul att veta vad andra tyckte :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar