torsdag 20 december 2012

Ischoklad med jordnötter

Darlingen älskar choklad med nötter i och berätta att om vi har slut på schweizernötchoklad så brukar han ta en bit mjölkchoklad och några jordnötter så blir de typ samma sak.. Å med de fråga han om jag inte kunde göra ischoklad med jordnötter i, å man vill ju gärna uppfylla sin mans önskningar så självklart gjorde vi de. Eller faktum var att HAN faktiskt gjorde ischokladen (något jag är väldigt förvånad över då han inte vill lära sig nya saker och inte klarar läsa recept ;)) och fyllde formarna med ett par jordnötter, de ända jag gjorde var att hacka några jordnötter att dekorera med på toppen :)
Såå resultatet då??,, Well, han älskade dom men jag tyckte nog de blev lite för salt, kanske finns de osaltade jordnötter och de hade säkert då varit godare, iaf för min smak :)) Ischoklad med jordnötter
Ca 40 stycken
 
200 gram choklad (mörk eller ljus)
75 gram kokosfett (kan bytas ut mot smör)
Jordnötter

Ställ ut små ischokladformarna på en bricka eller plåt, lägg ner ett par jordnötter i varje form. Smält chokladen ihop med kokosfettet och häll sedan ner i ischokladformarna. Ställ in i kylen för att stelna, under tiden kan du hacka några nötter till dekoration, ta ut ischokladen efter ca 7-10 minuter (man får känna lite på toppen så de lixom börjat stelna för annars sjunker dom och man vill ju såklart att dekorationen ska ligga på toppen). Sen är de bara att lägga på dom hackade jordnötterna på toppen. Förvaras i kylskåp.

2 kommentarer:

  1. Det finns osaltade jordnötter ibland bland naturgodiset, annars kan man köpa jordnötter med skal och pilla ut dom själv. :)

    Jag som gillar salt tror att jag skulle gilla dom här väldigt mycket. :) Annars kan man ju alltid experimentera med andra nötter. :) I schweizernöten är det ju t.ex. egentligen hasselnötter i. :)

    SvaraRadera
  2. Okej tack för tipset :) Vet att de är hasselnötter i schweizernöten, brukar oftast ha i hasselnötter när jag gör praliner osv. Gillar mest mandlar, hasselnötter och valnötter. Men sambon märker nog ingen skillnad på vad de är för nötter i en choklad ;) Han älskar just jordnötter så var väl därför han ville prova de :))

    SvaraRadera