onsdag 12 december 2012

Dekorerad hemlagad Ischoklad

Nu ska jag vara ärlig och berätta att jag inte tycker om Ischoklad, i alla fall inte den köpta och jag har heller aldrig gjort egna förens för några dagar sen. Kanske är det för att den köpta är gjord på mörk choklad (föredrar ljus) eller så är den hemgjorda mycket godare för efter att ha smakat en så förstår jag varför familjen så gärna vill ha hembakad ischoklad till jul :-) Receptet är ju hur enkelt som helst och man gör vanliga traditionella ischoklad på bara en kvart, dock tyckte jag de var lite för simpelt så jag dekorerade mina och tyckte de blev mycket finare :))
Provade dessutom min smetfördelare som jag fick för ett tag sen men denna smet var väldigt lös/rinnig så de smet lixom ut lite och rann på flera ställen så den var inte till någon större hjälp i detta fallet. Skedar är till att rekommendera om man inte har en sån där smart choklad/knäcktratt som jag numera skrivit upp på önskelistan!

De tråkigaste tycker jag är dessa ischokladformar, hur länge har inte dom funnits i affären egentligen? Tycker de borde finnas fler sorter/mönster att välja på.. Kan hända att andra butiker kanske har fler varianter men i denna stad måste man helt enkelt handla dom på en vanlig mataffär och då hade de varit kul med fler valmöjligheter.

Dekorerad Ischoklad
ca 40 stycken
 
200 gram choklad (mörk eller ljus)
75 gram kokosfett (kan bytas ut mot smör)
 
Strössel

Smält chokladen ihop med kokosfettet och häll sedan ner i små ischokladformar. Ställ in i kylen för att stelna. Vill man ha traditionella ischoklad utan krusiduller så är dom nu klara, annars tar du ut dom efter ca 7-10 minuter (man får känna lite på toppen så de lixom börjat stelna för annars sjunker dekorationen). Sen är de bara att lägga på strösslet på toppen och dekorera iväg som du vill med kulor eller strössel som nu finns i massvis av olika former och sorter. Bara fantasin sätter sina gränser ;)

3 kommentarer:

 1. Tack för kommentaren på min blogg!!!
  Så fint det blir att dekorera ischokladen. Visst håller med dig att formarna borde vara lite roligare!!!
  Så fin blogg du har och vad fina tårtor du gör!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dom fina orden :-) Ja efter så många år borde de finnas fler varianter..

   Radera
 2. Ica har hjärtformade ischokladformar. =)

  SvaraRadera