fredag 8 oktober 2010

Istället för att rulla jämt och fint..

Här i bloggen så kommer de komma ut lite tips från mig då och då. Det första tipset är ett redskap som jag tycker att alla tårtmakare borde skaffa! Om de inte redan har förstås ;)

Jag tycker ibland de kan vara lite svårt att rulla så de blir alldeles jämnt och fint. Men för någon månad sen hitta jag favoritredskapet som jag nu bara inte kan vara utan. De finns ju massa olika tänger och verktyg för detta men de är då enligt mig för dyra (har inte sett någon under 300kr).
Men på Panduro Hobby på barnlera avdelningen finns de en sats med figurstansar (artikelnummer 042917) för bara ynka 39kr. De ser kanske inte så roliga ut men vad spelar de för roll, de är resultatet som är de viktiga! De följer med fyra olika sorter enligt bild, de är jättelätta att trycka ut, är sockerpastan för hård är de bara att arbeta den mjuk och smidig då går de mycket lättare. Snabbt och enkelt =)

 Självklart måste jag använda rosa sugarpaste när jag ska visa er, skratt =)
 Och här ser ni bild på olika tårtor jag gjort när jag använt mig av detta redskapet. De ser genast mycket finare ut när de är alldeles jämnt och snyggt. De gör skillnad :)

11 kommentarer:

 1. De har jag tittat på i katalogen, men var osäker på om den fungerade till SP, vad bra att du skrev att du använder det. Få se om jag kan få tag i några också.

  SvaraRadera
 2. Vilket bra tips!! Sådana skall jag ta och kika efter när tillfälle ges =) Håller med dig om att det inte är helt enkelt att rulla jämnt och fint - verkligen inte långa stycken! Lite nyfiken på hur långa strängarna/korvarna eller vad man nu skall kalla dem för blir? Nu skall jag kika vidare i din nya blogg ;-)

  SvaraRadera
 3. Dina bakverk är ju fantastisk!! well done ;)

  SvaraRadera
 4. Bra tips, man glömmer bort att det finns så mycket använbart på barnavdelningen,

  SvaraRadera
 5. Erika: Jag funderade också på om de funkade men de var så billiga så jag testa och dom var kanon :)

  Hanna: Nej de är definitivt lättare med verktyg hehe. De kan bli jättelånga, har aldrig fylld hela och tryckt ut men jag tycker att strängen blir väldigt lång när den är halvfull.

  Sana: Tack :-)

  Cupcakesfluffan: Jo man kan ju inte tänka på allt ;) Så bra när man kan tipsa varandra om saker :)

  SvaraRadera
 6. Tack för svaret Milli! Skall absolut försöka komma över sådana verktyg! Det har tagit lååång tid att sitta och rulla exempelvis hår till figurer, hehe ;-) Finns ju så många olika områden man kan ha nytta av de verktygen!

  SvaraRadera
 7. Men vilket smart verktyg! Tycker precis som du att det är svårt att rulla så det blir jämnt! Hoppas jag får tillfälle att köpa det där verktyget snart! Tack för tipset! :) Mvh Susanne

  SvaraRadera
 8. Vilket bra tips! Alltid kul att hitta något som inte kostar skjortan :-)

  SvaraRadera
 9. Javisst är de bra med tips som är väldigt bra och billiga =)

  SvaraRadera
 10. Idag har jag köpt mig ett sådant paket =) Skall bli väldigt kul att testa någon dag framöver! Tack igen för tipset, förväntningarna är höga ;-)

  SvaraRadera
 11. Vad kul :) Hoppas att du också blir nöjd med den :D

  SvaraRadera