måndag 25 oktober 2010

Cupcakespraliner och Praliner

Häromdagen fick jag syn på Hannas små jättesöta cupcakespraliner som du kan se här, och jag som lääänge velat testa att göra praliner blev ju supersugen. Sagt och gjort! Idag har jag gjort mina första praliner någonsin samt cupcakespraliner ;)

Tänkte lägga ut en steg för stegbeskrivning senare på hur man gör praliner men i korthet kan jag säga att jag penslade siliconpralinformarna med choklad tre gånger och sen fyllde jag dom med nougat med hackade hasselnötter och till sist ett lager med choklad. Cupcakespralinerna blev pyntade med nutellafrosting och små sockerkulor :) Supersmarrigt :-)Här ligger den på en tesked så att man lätt kan se att de faktiskt är väldigt små =)
Åh så blev de ju ett gäng vanliga praliner, några fick åka ner i en ask som jag målat , klippt och klistrat ihop själv! En jättefin ask perfekt för att ges bort ;)

10 kommentarer:

 1. Tack så mycket för länkningen =) Kul att du har testat att göra cupcakepraliner, så söta de blev och dessutom låter de verkligen supergoda! Riktigt fint att lägga praliner i en egengjord ask sådär, en riktigt söt present som jag tror få skulle säga nej till ;-)

  SvaraRadera
 2. Superfina! Ser så gott o läckert ut ;-)

  SvaraRadera
 3. Underbara! Verkligen tjusiga! O vilken vacker kafe kopp!

  SvaraRadera
 4. Bild på asken öpnades senare. Måste bara säga att den är sååå fantastisk med!

  SvaraRadera
 5. Hanna: Varsegod :) Vill ju inte tå åt mig äran helt =) Sambon som fick asken med pralinerna blev verkligen glad men trodde först inte att jag gjort dom själv hehe. Men han tyckte däremot att de smakade bättre än köpta :)

  Bakverk och fikastunder: Tack :) De var verkligen goda =)

  MM cake design: Tack snälla för din kommentar :-) Kaffekoppen köpte jag bara en av på en loppis i somras eftersom jag tänkte ha den bara till ett eller två fotografier ändå hehe. Nästa sommar blir de nog fler loppisar med bara en kaffekopp och flera olika istället =)

  SvaraRadera
 6. Vilka superfina små cupcakepraliner. Jag har också tänkt testa att göra sånna, vid tillfälle.

  SvaraRadera
 7. Tack snälla du =) Ska bli spännande att få se dina praliner :)

  SvaraRadera
 8. Jättesöta! En kul idé hon fick där, Hanna. tror också att jag kommer att försöka mig på dem någon gång =)

  SvaraRadera
 9. Ja visst var de :) Får kika in i din blogg någon dag och se om du fått gjort några då =)

  SvaraRadera