Recept
6dl havregryn
200 gram smör
2dl socker
2 msk vaniljsocker
1 dl kakao
1 dl kallt kaffe
Kokos
Gör så här:
Mixa allt i en matberedare förutom kokosen. Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper som påstrött kokos ovanpå pappret, platta ut degen så den är cirka en centimeter tjock. ställ in i kylskåp under tiden du gör fyllningen.
Jordgubbsdröm (fyllning)
200 g färskost
1,5 tsk vaniljextrakt
1 dl florsocker
1,5 dl grädde
250g Jordgubbar, hackade
ca 1,5 msk kallrörd marsanpulver (ekströms)
Gör så här: Vispa färskost, vaniljextrakt och florsocker. Tillsätt ovispad grädde och vispa tills det tjocknar. Hacka jordgubbarna som ska vara i fyllningen och blanda ner i frostingen, tillsätt marsanpulver för att få en härlig tjock kräm igen. Eventuellt kan det behövas lite mer marsanpulver, detta beror på hur vattniga jordgubbarna är vilket gör att fyllningen blir lite lösare i konsistensen när dom blandas ner. Låt stå i kylskåpet några minuter så den stelnar lite mer.
Bred ut fyllningen på chokladbollsplattan och rulla ihop till en rulltårta med hjälp utav bakplåtspappret. Ställ in i kylen igen ett par timmar inann den sen kan skäras upp och serveras 😋
Följ mig gärna på FB!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar