Igår bakade jag dessa fladdermuskakor med chokladsmak både på glasyren och kakdegen =)
Du har väl inte missat att jag har över 100 blogginlägg i enbart Halloweenkategorin här i bloggen med massvis av recept, tips på lekar, dukning, kläder mm.
CHOKLADKAKOR UTAN BAKPULVER
(jag gjorde en halv sats och fick ut kanske 60st)
100 g strösocker (1,1 dl)
100 g florsocker (1,7 dl)
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
400 g vetemjöl (7,5 dl)
50 g kakao
200 g smör
Gör så här:
Rör
ihop alla ingredienser snabbt i en matberedare (eller använd rumsvarmt
smör och kör med elvispen). Låt degen stå i kylskåpet minst en timme.
Ta
lite deg i taget från kylskåpet och kavla ut degen på mjölat bakbord.
Degen ska vara ca 5 mm tjock. Ta ut kakor med kakmått. Lägg kakorna på
en plåt och grädda 8-15 minuter i 170 grader. Ta ut kakorna när de
börjar få lite färg i kanten. Låt de ligga på plåten någon minut, använd
sedan en stekspade och lyft försiktigt över kakorna till ett galler och
låt dem svalna där.
Glasyren rörde jag ihop på fri hand av florsocker, kakor och vatten och spritsa sen på och la dit godisögon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar