Förra veckan fick jag besök av tonåringen Alva igen som denna gången ville baka julgodis så vi bakade några timmar och gjorde bland annat Daimfudge som var väldigt lättvindig att göra och väldigt gott :)
Vill ni ha fler tips så finns det i dagsläget över 70 recept både i Julkategorin och Julgodiskategorin i bloggen och fler recept är givetvis inplanerade :)
Följ gärna min FB sida :)
Receptet ger 24 bitar daimfudge.
Ingredienser:
400 g mörk choklad (55% kakaohalt)
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397g
3 stycken dubbeldaim
Gör så här:
Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
Ställ den över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen och smöret smält helt ihop helt och hållet till en jämn chokladsmet.
Ta bort bunken från värmen och tillsätt den sötade kondenserade mjölken och rör om. Låt smeten svalna lite grann så innan du har i daimen så att den inte smälter och förlorar sin knaprighet.
Rör ner daimbitarna i chokladsmeten, spara 1/3 att garnera med.
Täck en rektangulär form (jag använde en med måtten 15×30) med bakplåtspapper och bre ut smeten i den. Strö över resten av daimbitarna.
Ställ in fudgen i kylskåpet för att stelna i minst 1h eller tills den stelnat helt och hållet innan du skär upp den i bitar i valfri storlek.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar