onsdag 17 april 2019

Fyllda Kinderägg till Påsk!

Har ju glömt att visa dom påskdesserterna som jag tjuvstartade med förra veckan. Dessa chokladägg är fyllda med en mild vitchokladsmousse som jag gröpte ur lite när den stelnat och sen spritsade jag på lite lemoncurd. Så himla friska, goda och väldigt enkla att göra också! Man behöver inte vara en bakexpert för att få till dessa utan vem som helst klarar detta :) 
Fler påskrecept från mig hittar du i denna mappen!

Recept!
Vit chokladmousse
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 ägg

12 st kinderägg
lemoncurd eller passionsfruktscurd

Smält den vita chokladen och låt den svalna. Vispa grädden tjock i en bunke. Vispa upp ägget i en annan bunke och häll ner chokladen. Vispa kraftigt ihop blandningen. Rör sedan i grädden lite i taget. Fyll kinderäggen med moussen med hjälp av en sprits eller en liten sked. Låt äggen stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar eller över natten.
Gröp ur ett litet hål i moussen och häll/spritsa i lite curd i varje ägg.

Receptet kommer från Cakebymary.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar