Detta är ananasmuffins med nutellafrosting, chokladägg, chokladkaniner och handgjorda sockerblommor. Dock var jag inte riktigt nöjd med det muffinsreceptet jag hittade, hade större förväntningar på dom och trodde dom skulle vara så där härligt supersaftiga å luftiga men det blev dom inte. Visst dom gick att äta första dagen men sen började dom redan kännas lite torra så nästa gång ändrar jag nog mitt vanliga recept å lägger in ananas istället. Så är det ju ibland, att ibland måste man göra om och göra om tills man hittar ett recept man blir nöjd med. Lägger in receptet här iaf.
Så här såg muffinsarna ut som barnen fick spritsa och dekorera själva. Dom var även med och bakade påskkyckling donuts vilket du kan se mer bilder ifrån i detta inlägget.
Recept ananasmuffins, ca 12st
Ingredienser:
Gör så här:
- 1. Sätt ugnen på 200 grader.
- 2. Smält matfettet. Låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
- 3. Blanda mjöl och bakpulver väl. Rör ner mjölblandningen i äggvispet.
- 4. Tillsätt det avsvalnade matfettet, citronskal och krossad ananas.
- 5. Smörj en muffinsplåt eller stoppa ner muffinsformar i plåten. Fyll formarna till 3/4. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 15 minuter.
- 6. Låt muffinsen svalna något innan du tar bort dem från formen.
- 7. Pudra eventuellt över lite florsocker precis innan serveringen.
- Receptet hittade jag här.
- Nutellafrostingen:50 gram smör125 gram färskost2 dl kylskåpskall nutella2 dl florsocker
Gör din frosting så här:Ta fram smöret så att det hinner bli rumsvarmt, lägg i en skål tillsammans med färskosten och vispa ihop detta med en elvisp. Tillsätt nutellan, och florsockret och vispa ihop alltsammans till en slät smet. Ställ kallt i 20 minuter innan du spritsar ut det på de svala cupcakes:en. Dekorera med valfritt strössel eller godis. - Receptet hittade jag här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar