Ingredienser
- ca 35 st hasselnötter
- 125 g mörk choklad
- 250 g mjuk nougat
Gör så här:
- 1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Vicka på pannan med jämna mellanrum så att de blir jämnt rostade. De är färdiga då det börjar knäppa i skalet och de fått en svagt gyllenbrun färg. Ställ åt sidan att svalna.
- 2. Lägg nötterna i en handduk och vik den dubbel. Gnugga kärnorna tills allt löst skal trillat av.
- 3. Bryt chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad eller i mikron.
- 4. Bryt nougaten i mindre bitar och lägg ner i den smälta chokladen. Rör om tills allt smält och krämen är slät.
- 5. Ställ smeten svalt att stelna tills den har en krämig konsistens. Rör om någon gång under tiden så att den stelnar jämnt.
- 6. Fyll den krämiga smeten i en spritspåse med en krusig tyll (spritshuvud).
- 7. Lägg nötterna en i taget på smörpapper och spritsa en nougattopp så att nöten hamnar mitt i pralinen. Ställ hela smörpapperet med pralinerna svalt att stelna innan de lossas från papperet.
- 1.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar