Recept till 20st spindlar
- 200 g mjukt smör
- 3 dl strösocker
- 6 dl havregryn
- 2 tsk vaniljsocker
- 1dl kakao
- 4 msk starkt kaffe
- Salta pinnar
- 450 gram choklad
- Mini smarties
- Blanda smör, strösocker, vaniljsocker, kakao och havregryn i en bunke.
- Tillsätt sist kallt kaffe och rör runt. Om degen känns lös så kan den stå i kylskåpet en stund innan man går vidare till nästa steg.
- Forma degen till små bollar i två olika storlekar.
- Smällt 50 gram choklad och låt svalna lite.
- Dela salta pinnarna, jag delade en pinne så det blev 4 små bitar men det beror ju på lite hur stora spindlar man gör. Mina var förhållandevis normalstora, lilla kulan ca 2cm & stora kulan ca 3cm.
- Ta en liten bit saltpinne och doppa i chokladen i båda ändarna och trä in genom kropp och huvud. Detta för att förstärka så att dom håller ihop sen när chokladen stelnat. Sen doppar man mer saltpinnar i ena änden och trycker in i kroppen där man vill ha benen. Låt sen svalna i kylskåp så dom är riktigt kalla och hårda, gärna över natten.
- Smällt 400gram choklad och låt svalna lite, doppa en spindel i taget med hjälp utav 2 gafflar och skaka av överflödig choklad och lägg sen över på ett galler med bakplåtspapper under eftersom det ändå kommer droppa lite.
- När du doppat alla spindlarna i choklad så är det lätt att trycka dit mini smarties-ögonen i chokladen som ännu inte hunnit stelna.
- Tadaa så är det färdigt =) Fungerar bra att frysa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar