onsdag 26 juli 2017

Superkrämig Dumleglass (3 ingredienser)

Har gjort en superkrämig och god Dumleglass på bara 3 ingredienser som fick många "tummarna upp" av familjen :) Var väldigt tydlig dumlesmak, kanske nästan lite väl mycket för min smak så jag tänker att man nog kan dryga ut den med lite mer grädde eller lite mindre dumle utan problem, men som sagt, övriga familjen älskade den som de var ;)


Dumleglass
3,5-5 dl Vispgädde
 200 g Dumlekolor
 1 burk Kondenserad sötad mjölk
evt Dumleklubbor och Dumlekolor till garnering

Börja med att värma grädden i en kastrull på medelhög värme – den ska EJ börja koka!
Lägg i dumlekolorna (dom smälter fortare om man delar dom på 2) och rör om tills all dumle smält. Ställ i kylskåpet i minst 5 h, så den kallnar ordentligt.
Vispa upp dumlegrädden tillsammans med den kondenserade mjölken. Vispa till ett fluff och frys sen in den i minst 4h. Tinar upp väldigt fort så den går att ta fram precis före servering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar