Här kommer receptet:
1 dl glukossirap
2,5 dl socker
0,5 dl vatten
Blå karamellfärg
2,5 dl socker
0,5 dl vatten
Blå karamellfärg
Blanda alla ingredienser utom färgen i en kastrull och låt koka tills det kommer upp till 140 grader. (Min termometer gick bara till 130grader men jag kokade bara några minuter längre och det gick bra.) Lägg i några droppar färg och rör om ordentligt. Häll ut på en beklädd bakplåt, och luta plåten så massan rinner ut lite mer för tunnare is, gör man inte det blir isen ganska tjock. Man måste arbeta ganska snabbt för det stelnar väldigt fort.
När "isen" stelnat helt kan man försiktigt knacka sönder flaket i mindre bitar.
Jag förvarar isen svalt tills det är dags att använda den. Och den har inga problem att vara nedstucken i en tårta ett par dagar i kylskåpet, den ändrar alltså inte form eller smälter eller så!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar