Recept från cakebymary
Botten
35 st Ballerina Original (+ några extra till dekoration)
60 gram smör
Fyllning
1,5 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 tsk florsocker
1 tsk vaniljsocker
28 st stora marshmallows
Chokladganache
150 g mjölkchoklad
1 dl grädde
35 g smör
Grovhacka 10 st ballerinakakor. Ställ dem sedan åt sidan.
Mixa 25 st kakor tills du har fått fina kaksmulor. Smält smöret. Blanda ihop kaksmulor och smör. Tryck ut blandningen i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ formen kallt.
Klipp marshmallowsen i mindre bitar och smält med mjölk på låg värme i en kastrull. Rör om kontinuerligt tills allt smält. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna cirka 15 minuter i rumstemperatur.
Vispa grädden tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Blanda noggrant hälften av grädden med marshmallowsblandningen till en jämn smet. Vänd ner den resterande grädden och de grovhackade kakorna.
Häll fyllningen i pajformen. Jämna till ovansidan med en fuktig kniv. Ställ in formen i kylen cirka 4 timmar eller tills fyllningen blivit fast.
Hacka chokladen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Värm tills chokladen smält, rör då i smöret. Ställ i kylen för att stelna, gärna över natten.
Dekorera tårtan med chokladganache och ballerinakex.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar