Usch är verkligen helt slut efter helgens storbeställningar, har gjort 100 cupcakes + 5 tårtor (om man räknar våningstårtan som två) och har hållt på varje dag hela veckan men mest intensivt har de varit torsdag, fredag och idag lördag. Igår blev jag inte klar förens närmare 12 slaget trots att jag börja efter frukost och nu är jag precis klar med de sista, förutom disken. Kan säga att när man är höggravid så behövs de inte mycket för att svetten ska rinna! Och inte har de varit bättre med kanon solskensväder och en ugn som står på hela dagarna.. Men nuu så äntligen ska jag ta en dusch och en kall härlig glass och kom på att jag ju måste visa er den glassen jag gjorde härom dagen som jag inte haft tid att blogga om. Använde min hemgjorda flädersaft och denna glassen blev även den otroligt god och receptet hitta jag på kryddburken. Otroligt lättvindigt recept då man inte behöver ägg och så går den så snabbt att göra =)
jordgubb och fläderglass
Det här behöver du:
5 dl vispgrädde
1 burk sötad, kondenserad mjölk (ca 400 g)
½ liter jordgubbar
½ dl koncentrerad flädersaft (ta lite mindre om du inte vill ha den så söt, för den blev väldigt söt)
GÖR SÅHÄR:
Vispa grädden till mjuka toppar. Tillsätt den koncentrerade saften och vispa lite till om det behövs, den ska inte rinna men ändå vara lösvispad. Öppna burken med kondenserad mjölk, och rör ihop med grädden och skiva ner jordgubbarna. Häll ut smeten i en form, täck med plastfolie och frys 5-6 timmar.
Ta fram ca 30-40 min före servering och låt tina något i kylen.
Wow, vad du har bakat! Duktigt! Glassen ser god ut!
SvaraRaderaSer gott ut!!!
SvaraRadera