Dock tycker jag de är lite trixigt att skära fint i stelnat choklad, de lixom spricker en del på kanterna och är inte så jättesnyggt, vad är egentligen knepet?
.::Recept Twix::.
Kaka:
6 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
225 g margarin
Kolasmet:
175 g margarin
2 dl socker
3 dl grädde
2 msk ljus sirap
Garnering:
Garnering:
200 g ljus blockchoklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda bottenkakan i 20 minuter.
Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Låt koka på svag värme i en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm.
Bred såsen över den förgräddade kakan när krämen svalnat och tjocknat till lite. När den stelnat i kylskåp kan du börja med att smälta chokladen i vattenbad på spisen. Bred den över kolasåsen när den stelnat något. När också chokladen har stelnat så skär du kakan i lagom munsbitar.
Förvara dem i kyl eller frys
Lite andra tips på vad man kan baka såhär i juletider:
Som sagt dessa är lite mer trixiga att göra då de är fler moment, de är juligt kryddade och även dom är goda men föredrar faktiskt de Twixén jag gjorde i år. Receptet på dessa kakor ser du på länken (namnet) ovanför.
Dessa är även dom supergoda. Har bakat de flera gånger om året varje år sedan jag var liten. Ingen kan väl ha ungått dessa med härlig god Rice crispies? ;) Receptet hittar du i länken (namnet) ovanför.
Även dessa är supergoda =D Vilken tur jag har som bara lyckas baka goda saker ;) Men gillar du de bounty man köper i affären kommer du garanterat att älska dessa för de smakar typ exakt likadant :) Receptet hittar du i länken(namnet) ovanför.
åh dem ser ju hur goda som helst,kex,kola och choklad kan de bli bättre..
SvaraRaderaSå gott med twixkakor :)
SvaraRaderaJag brukar dela mina twixkakor när de precis har börjat svalnat - men inte hunnit bli alltför kalla/ stelna , och använder en vass skärare.
Ha en fortsatt fin Tisdag
Knepet är att du tar en vass kniv och något med höga kanter och fyller med varmt vatten. Doppar kniven i, torkar av med papper och skär igenom. Sen gör du om prociduren hela tiden :)
SvaraRaderaOh, va gott och det andra du gjort tidigare... slurp! Bounty mmm!
SvaraRaderaDet såg FARLIGT gott ute =)
SvaraRaderaKramkram
Tack för tipsen och ja de var verkligen farligt goda :-)
SvaraRadera