Recept på Dubbel-Experiment-Paj
Pajdeg utan ägg
3 dl mjöl
125 gram kylskåpskallt margarin
2-3 msk vatten
Blanda ihop mjöl och margarin till en smulig massa, tillsätt vatten och arbeta till en smidig deg. Låt ligga i kylskåp 20 minuter och tryck sen ut den i formen. Den jag använt var ca 20cm i diameter. ställ in formen ikylskåp medans du gör fyllningen.
Fyllning
240 gram rabarber
60 gram jordgubbar
0,75 dl socker
1 msk potatismjöl (mina bär hade varit frysta så jag hade lite extra pga vattnet)
Blanda ihop allt i en skål och häll sedan i pajformen, ställ sen in den i kylskåpet medans du gör smullocket. Sätt på ugnen på 225 grader.
Smuldeg till locket
50 gram margarin
1-1,5 msk socker
0,75 dl havregryn
0,75 dl vetemjöl
3 dl mjöl
125 gram kylskåpskallt margarin
2-3 msk vatten
Blanda ihop mjöl och margarin till en smulig massa, tillsätt vatten och arbeta till en smidig deg. Låt ligga i kylskåp 20 minuter och tryck sen ut den i formen. Den jag använt var ca 20cm i diameter. ställ in formen ikylskåp medans du gör fyllningen.
Fyllning
240 gram rabarber
60 gram jordgubbar
0,75 dl socker
1 msk potatismjöl (mina bär hade varit frysta så jag hade lite extra pga vattnet)
Blanda ihop allt i en skål och häll sedan i pajformen, ställ sen in den i kylskåpet medans du gör smullocket. Sätt på ugnen på 225 grader.
Smuldeg till locket
50 gram margarin
1-1,5 msk socker
0,75 dl havregryn
0,75 dl vetemjöl
Smällt fettet i en kastrull och blanda sen i de andra ingredienserna, de tjocknar lite med tiden och blir härligt grynig. Ta fram pajen och klicka ut smuldegen lite här och var på rabarberkompotten. Ställ in i ugnen och grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter.
Inte illa Milli! ;) Vet inte om jag hade kunnat trolla utan ägg och mjölk!
SvaraRaderaÅh så gott! Lite evundsjuk på rabarberna :D Sånt vill jag också ha i frysen... :)
SvaraRaderaNä ägg och mjölk är ju med i nästan alla recept :-) Men det verkar som du lyckades bra, jordgubbar och rabarber är ju så gott ihop :-)
SvaraRaderaåh nu tar du mig tillbaka till sommaren,och de är ju allt för härligt.rabarber och jordgubbar är ju så attans gott,synd bara att ja inte fick tag på de i år.
SvaraRadera