tisdag 22 november 2011

Frusen Halloncheesecake i muffinsformar

Under helgen experimenterade jag igen för fullt i köket, hittar aldrig något recept som är som jag vill ha eller som har de ingredienser man har hemma! Denna gången blev de Halloncheesecake gjorda i muffinsformar och som tur var blev de kanongoda! Gästerna sa att de var en tiopoängare :-) Åh så har jag nu flera stycken på lager i frysen vilket är perfekt ifall man skulle få oväntade gäster så är de bara att ta upp och servera antingen som dom är eller med lite hallon och hallonsås :)


Provade att göra både i siliconformar vilket var väldigt smidigt men de funka också lika bra att göra i pappersformar :)


.::Recept::.

Botten:
125 gram digestivekex
1 msk socker
50-65 gram smör


Fyllning:
200 g Philadelfiaost eller liknande färskost
100 g hallon, färska eller tinade frysta
1 stort ägg
1 1/4 dl strösocker

Gör så här:
1. Krossa kexen i en matberedare eller i en mortel och blanda med smält smör och socker. De ska bli som en fast deg,skulle den vara lite lös och smulig så funkar de utmärkt att tillsätta lite flytande margarin.
2. Fördela smulorna i 10-12 muffinspappformar (eller siliconformar), ställ dem i muffinsbleck och platta till smulorna så att de blir en fast botten.
3. Fyllning: Vispa ägg och socker poröst. Vispa sen i färskosten och rör sen i hallonen som mosas lite lätt.
4. Fördela fyllningen i formarna och låt stå i frysen i minst 4 timmar.


7 kommentarer:

  1. Ojoj va gott. Jag snor detta recept rakt av hihi!
    Önskar dig en trevlig kväll!

    SvaraRadera
  2. Vad fiffigt med små portionscheesecakes så här! Jättesöta. Undrar bara hur länge de verkligen håller i frysen. :)

    SvaraRadera
  3. ja visst är de fiffigt :) Har ingen aning om hur länge de håller i frysen. Men ett par månader bör de ju hålla iaf..? Sötsaker brukar ta slut ganska fort här så ingenting hinner bli gammalt ;)

    SvaraRadera
  4. Det var lite det jag menade, att de inte "håller" så länge då de brukar ta slut så fort. :) Men jo, ett par månader är säkert det rätta svaret. :)

    SvaraRadera
  5. superfina och supergott verkligen.

    SvaraRadera
  6. Så söta! Jag gjorde också cheesecake i muffinsformar för några dagar sedan. Kommer upp på min blogg i veckan :)

    SvaraRadera
  7. Hej!

    Hur många formar platsade smeten i?

    / Jennifer

    SvaraRadera