Kan faktiskt med att säga att jag nog gjort världens godaste glass ;) Har flera gånger sagt att hemgjord glass är hundra gånger godare än köpt men nu har jag hittat en storfavorit nämligen Dulce de leche glass med parannötter, kolasås och hasselnötsstänger :) Mmmmmm :-)
Tanken var egentligen att göra glassen med pecannötter men jag läste fel i butiken och fick istället med mig parannötter, a ja de funka lika bra de också ;) Nästa gång provar jag nog med PECANnötter men annars var denna väl värd ett MVG =)
~Dulce de leche glass~ 2 liter
4 äggulor
½ dl socker
1 burk Dulce de leche*
5 dl vispgrädde
2 äggvitor
100gram parannötter
Gör så här:
1. Hacka nötterna, gärna lite grövre.
2. Vispa äggulorna tillsammans med sockret så att det blir riktigt vitt och luftigt.
3. Häll i burken med Dulce de leche. Vispa tills allt har blandats ordentligt.
4. Vispa grädden för sig tills den är "lagom" hård (varken mjuk- eller hårdvispad, något däremellan).
5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
6. Vänd ner nötterna tillsammans med grädden och äggvitorna i smeten.
7. Häll sedan ner i en form (jag använde en 2liters gammal glasslåda) och ställ in i frysen över natten.
Har du en glass maskin så är det ännu bättre, då antar jag att du redan vet hur du gör då :)
*Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad, kondeserad mjölk i 2-3 timmar. (Burken måste vara täckt med vatten hela tiden, annars kan den sprängas). När den har kokat klart, kyl burken genom att låta kallt vatten rinna över den eller låt den stå kvar i vattnet över natten.
Ser ju hur gott ut som helst! Nästa gång får du testa med pecannötter ;)
SvaraRaderaser jättegod ut,a pecannötter är to die for
SvaraRadera