Var för några dagar sen på ett jättefint cafe i stan och åt våfflor, de sägs att de ska vara väldigt goda. Jag tyckte dock inte att de var så jätte märkvärdiga men jag såg något i "disken" som såg mer spännande ut och det var en schweizernöttårta. Köpte aldrig någon sån utan jag kom ihåg namnet och så åkte jag hem och googlade efter recept och bakade en egen =) Är väldigt bra att man kan få inspiration från cafeérna och Google är allt väldigt bra det också ;)
Måste säga att denna tårtan var väldigt god :-) Nu hoppas jag bara de kommer lite mer besök som vill äta tårta för de börjar bli alldeles för mycket bakverk för att trycka i min och sambons magar ;)
Kan säga att de blev glasyr så det räckte och blev över ;)
Spritsa på en fin klick grädde men den kana lixom ner ihop med glasyren så jag var tvungen att "lyfta" upp den igen och därmed ser de ut som de gör ;)
Schweizernöt tårta:
175° C, ca 40min.
Springform (avtagbara kanter)
Botten: 3 ägg, 2½ dl strösocker, 1 msk vetemjöl, 1½ tsk bakpulver, 200g hackade hasselnötter (ej för smått hackat).
Glasyr: 200g Marabou Schweizernöt choklad kaka (en stor), 1 msk smör/margarin, 1½ dl grädde, 2 ¼ dl florsocker.
Hacka hasselnötterna. Vispa äggen och strösockret pösigt. Blanda i mjöl, bakpulver och nötterna.
Smörj och bröa springformen. Håll smeten i formen. Grädda i ca 40 min på 175° C. Låt kakan svalna.
Smält Schweizernöt chokladen i ett vattenbad. Blanda det sedan med smöret/margarinet, grädden och florsockret. Rör till en tjock smet som breds över kakan. Låt stå i kylskåpet en stund.
Servera med glass eller grädde. Går även bra att frysa ner.
Receptet hitta jag här
Oooh den ser ruskigt god ut!!! :-)
SvaraRaderaGu den tårtan ser så god ut att jag skulle kunna äta ett par bitar..
SvaraRaderaÅh den ser väldigt god ut! Jag älskar fika så jag kan komma och hjälpa er äta ;-)
SvaraRaderaVilken tur att du hade en kant på ditt fat... ;)
SvaraRaderaJag har också gjort en variant av den tårtan...försvinnande gott! :)
Ser riktigt gott ut! Mums :)
SvaraRaderaMaria: Ja och de var den också :-)
SvaraRaderaSmulansbakblogg: Ja de förstår ja :) Har du bakat den så är den svår att låta bli ;)
Erika: Mmmmm :)
Linda: Ja de är bara att komma ;)
Tina: Ja de var verkligen tur =) Försvinnande gott var ett bra ordval på denna tårta :)
Natalia: Ja de var den också =)
Åh, den där kakan ser otroligt god ut! Älskar schweizernöt, men av nån konstig anledning hinner jag aldrig baka nåt med den innan den är "försvunnen"..
SvaraRadera