måndag 17 december 2012

Snöbollar med marsanpulver och SNÖKAOS

Vi har haft snö här hemma i över en månad, och då riktigt mycket! Man blir så förvånad för de är typ bara här de är snö, åker man 9km bort så finns de inte en ända snöflinga.. Och i lördags var de åter igen snökaos och jag kom först knappt ut genom ytterdörrarna (har flera stycken att välja på) och jag kom knappt iväg från gården heller. Var borta hela dagen för att hjälpa syrran att flytta och när vi kom hem sent på kvällen så hade de fortfarande inte plogat trots att de kommit 20 nya centimeter (har kanske 50-60 cm snö på gräsmattan) och både jag och darlingen körde fast med bägge våra bilar, bara 5 meter från våran gård :( Stod en hel timma och försökte få loss bägge bilarna och jag var helt slut..! . Så vi bestämde oss för att bara vara hemma på söndagen och ha en mysig-stanna-hemma-bakdag :-) Bakade massa olika sorters julgodis som dyker upp här i veckan. Men först ut blir dessa snöbollarna jag gjorde! Har sett att de finns mängder av olika recept även på dessa och många är smaksatta med lime eller citron osv men jag hitta ett lite annorlunda recept med marsanpulver som jag gillade :) Använde marabous nya jättegoda vita choklad med vaniljsmak! Och receptet räckte precis till 30 stycken, de är inte ofta de stämmer med antalet men denna gången gjorde det de. Dock tyckte jag kanske man kunde gjort dom lite mindre för de blev väldigt stora med choklad och kokostäcket på ;)



Snöbollar
ca 30 styck
 
Ingredienser
200 g rumsvarmt smör eller margarin
3 dl Dansukker Florsocker
5½ dl havregryn
1½ dl marsanpulver, kallrörd
2-4 msk kallt vatten
200 g vit choklad
kokosflingor

Rör samman matfett och florsocker. Tillsätt havregrynen, marsanpulvret och det kalla vattnet. Rulla bollar som ställs i frysen. Smält chokladen över vattenbad. Doppa bollarna i den smälta chokladen och därefter i kokosflingor. Förvaras kallt.
 
Receptet kommer från DanSukker

3 kommentarer:

  1. Snöbollarna ser så goda ut! Fint med snö, men för mycket är för mycket :)

    SvaraRadera
  2. vilket annorlunda recept,ja älskar snöbollar men mitt är betydligt lättare med bara vit choklad,kokos och citronjuice men dessa låter oxå supergott

    SvaraRadera
  3. Ser läckra ut!
    Välkommen till mitt skafferi: iannasskafferi.se

    Ser fram mot att läsa om julgodiset du gjort!
    Hälsn Anna

    SvaraRadera