torsdag 11 oktober 2018

Tårtutställning Scandinavian Cake Show 2018

För några dagar sen besökte jag Scandinavian Cake Show igen för femte gången. Förra gången jag var där vann jag ju med ett helt dessertbord och fick därför inte tävla i år, men det gjorde ingenting eftersom jag fick ställa ut bidrag på Table of Honour där bara vinnarna får visa upp sina tårtor. Plus att jag var inbjuden som gäst eftersom jag var med i TV programmet Det stora Tårtslaget 2017 så fick jag i samband med det ställa ut tårtor på bordet med bidrag från dom deltagare som hade möjlighet att ställa ut tårtor :) Många hade gjort tårtor som dom visat upp i TV programmet och några tog med utställningstårtor som dom hade sparat sedan tidigare. Och jag har ju flera sparade tårtor sen tidigare år, dom innehåller ju mestadels frigolit och kan därmed stå i flera år men jag valde ändå att göra 3 helt nya tårtor som sammanlagt tog 56 timmar att göra. Du kan hitta fler bilder från dom tårtorna i dessa länkarna, Miniatyr dessertbord, Oreoträd, tårta med 582 blommor.

Det var så roligt att komma till mässan igen, och denna gången som TV kändis och man märkte att det var många som hade koll på mig, och flera kom fram bara för att prata eller ta selfies ihop mig vilket var jätteroligt :) Givetvis var det också väldigt roligt att träffa dom andra deltagarna både från säsong 2 och 3 och vi blev bjudna på en underbar middag på lördagskvällen. Sen var det spännande att se alla fantastiska tårtor och få massa nya tips och inspiration. Dock tycker jag det var lite synd om Agneta som lägger ner massa tid på att anordna en bra utställning och sen var det 20 anmälda tårtor och 3 dessertbord som bara inte dök upp så det var lite halvtomt på vissa platser men det fanns ändå cirka 75 tävlande bidrag :) Hoppas att hon till nästa gång kanske börjar ta ut en liten avgift för dom som vill tävla och som man sen kanske får tillbaks i form av ett presentkort som gäller i hennes butik, på så vis kanske det känns lite mer seriöst och hon har då fått lite pengar från dom som då inte dykt upp ungefär som när man inte dyker upp på avtalad tandläkartid eller sjukhusbesök så måste man ju ändå betala en avgift om man inte i förväg har avbokat tiden eller i detta fallet tävlingen. 
Nästa gång, om 2 år får ju jag dessutom tävla igen, om jag vill :) 

Jag gick ju på mässan med mina tårtkompisar Johanna och Mikaela som vanligt (Mikaela tävlade för 2a gången), och vi har ju även besökt världens största tårtmässa i Birmingham ett par gånger :) Sen har jag ju även blivit jättebra kompis med Helena som var med i Det stora Tårtslaget 2018, vi skrev ju lite efter att hon tävlade på SCS 2014 och då vann 1a priset men sen har det varit någon kommentar då och då men sen det blev officiellt att hon skulle vara med i Tårtslaget har vi nog skrivit med varandra varenda dag i ca 7 månaders tid. Vi diskuterar allt mellan himmel och jord men mest om tårtor såklart och vi skickar sneak peak på våra tårtor hela tiden å har vi problem så hjälper vi varandra och kommer med olika lösningar osv. Extra roligt också att jag fått hundratals med bilder på hennes tårtor till SCS i år och jag har fått varit med och säga vad jag tycker om den och den färgen, om hon ska göra så och så osv även fast hon i slutändan gjort som hon velat och precis som jag gissat och sa till henne flera gånger "Du kommer att vinna igen" så var det extra roligt när dom ropa fram min vän Helena som vann juryns 1a pris samt 2a pris i folkets röst på samma tårta i Bröllopskategorin med temat Guld =) Något annat roligt är att hon vann 1a pris 2014 och fick därmed inte tävla 2016 men var där iaf, och då tävlade jag och vann 1a priset och då fick ju jag inte tävla i år 2018, och då vann hon 1a pris igen och får då inte tävla nästa gång 2020 men då får jag tävla igen, undrar om det kommer fortsätta så här att vi tävlar och vinner varannat år hehe ;) Även om jag egentligen tappat suget och för det mesta inte alls har lust att göra tårtor så är det ändå extra roligt att göra tårtor till utställningar och tävlingar för då kan man lägga ner extra mycket tid på tårtan mot vad man egentligen kanske hade gjort :)

Här kommer några bilder från årets utställning, Många, många, många fler bilder från utställningen finns att se på min  Facebooksida Millis tårtor och annat :)

Dock var det väldigt konstig belysning där inne och trots att man har systemkamera så var det väldigt svårt att ta bra bilder. Flera tårtor, framförallt mina som stod på det första bordet man såg när man kom in hade ju skuggor över sig hela tiden vilket var lite tråkigt. Men man kunde iaf studera dom på plats och kanske bortse från skuggorna ;)


Denna tårtan med alla Hexagons på gjorde min kompis Mikaela och dom skar hon ut för hand eftersom hon inte hade någon kakstans ;) Förra gången hon tävlade 2014 så vann hon 3e priset iaf, men denna gången räckte det tyvärr inte till någon pallplacering men den var så himla fin..

Här ser ni mina 3 bidrag, för att se bättre bilder från dom rekommenderar jag att klicka på länkarna ovanför för att komma till varje enskild tårta :)

Här är kompisen Helena med sina 2 diplom strax efter prisutdelningen :) Så himla fin tårta med massvis av tekniker så det var inte alls svårt att förstå att hon skulle ta hem något pris!Kom även flera kända personer från England och hade demostrationer. Var även på några demostrationer som några av Tårtslaget deltagarna höll i.
Här kan du läsa och se mer bilder från besöken jag gjort tidigare år:
Från 2018 såg ni i detta inlägget.

Följ gärna min FB sida Millis tårtor och annat:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar