lördag 28 oktober 2017

Stämplade Halloweenkakor

I tisdags hade dottern med en klasskompis hem från skolan så dom lekte massa, sen frågade jag om dom kanske ville baka halloweenkakor och det ville dom ju såklart :) Dom var jätteduktiga och tyckte det var trevligt med lite fika med kakorna dom gjorde själva :) Kakorna smaksattes med gräddkolaessence och då receptet inte innehåller bakpulver så håller dom formen fantastiskt bra i ugnen! Använde mina bakstämplar som jag köpte på dollarstore för 20kr för några veckor sen, dock syns motivet lite dåligt på kakorna om man inte vinklar dom för då syns det bättre.

Gräddkolekakor utan bakpulver

100 g strösocker (1,1 dl)
100 g florsocker (1,7 dl)
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
450 g vetemjöl (7,5 dl)
200 g smör
(några droppar gräddkolaessence)
(gelefärg för att färga in degen)

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser snabbt i en matberedare (eller använd rumsvarmt smör och kör med elvispen). Dela degen i antal bitar och lägg i skålar som antal färger du vill ha och rör ner färgen och blanda runt. Låt degen stå i kylskåpet minst en timme.

Ta lite deg i taget från kylskåpet och kavla ut degen på mjölat bakbord. Degen ska vara ca 5 mm tjock. Ta ut kakor med kaksmått. Lägg kakorna på en plåt och grädda 8-15 minuter i 170 grader. Ta ut kakorna när de börjar få lite färg i kanten. Låt de ligga på plåten någon minut, använd sedan en stekspade och lyft försiktigt över kakorna till ett galler och låt dem svalna där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar