söndag 1 oktober 2017

Hallon - Citronkladdkaka, bakad av 6 åring!

Måste berätta om hur duktig min 6 åriga dotter var som i princip gjorde denna hallon-citronkladdkakan helt själv. De enda jag hjälpte till med var att riva och pressa citronen samt smälta smöret annars har hon smörat och bröat formen, knäckt ägg och gjort precis allt själv =) Undrar om man har en liten bakmästare här hemma ;)  
Den var iaf jättesyrlig och god, på gränsen till för sur för vissa så man kan med fördel minska mängden citronsaft för att få den mer balanserad.


Recept:
2 citroner, skalet & 2,5-3 msk citronsaft
150 g smör
2 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl frusna hallon

 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 20 cm i diameter. Smörj och bröa formens botten och kanter.
2. Tvätta citronerna ordentligt och torka av dem.
3. Smält smöret i en kastrull och ta kastrullen från värmen. Blanda ihop strösocker, vetemjöl och vaniljsocker i en skål.
4. Rör ner mjölblandningen i smöret till en smidig smet. Tillsätt äggen och blanda väl. Tillsätt citronskal och -saft i smeten och rör om. Och häll tillsist ner hallonen och rör runt.
5. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 min. Låt den svalna i formen och servera med färska hallon och vispad grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar